Lokalskarven deles ut til årets beste lokale sak publisert i redaksjoner med 15 eller færre redaksjonelle medlemmer. Dette skjedde under årsmøtet i NJ Nord i Bodø lørdag kveld.

Juryens begrunnelse:

«Saken setter søkelyset på det som er en utstrakt ukultur i kommune-Norge. Journalistene har i denne saken brukt grunnleggende godt journalistisk håndverk og avdekket hemmelighold, feil og forskjellsbehandling gjennom et smutthull i plan- og bygningsloven.

Journalistene har klart å belyse og forklare loven, inhabilitet og maktarroganse på en lettfattelig og interessant måte.

Det krever både kløkt, et godt kildenettverk, journalistisk metode og ikke minst mot, å gå mot en av kommunens mektigste menn. Juryen er særlig fornøyd med at det er utført av en liten redaksjon i en liten by, hvor alle kjenner alle.», skriver juryen i sin begrunnelse.

Videre skriver juryen at de raskt kom frem til at vinner av årets Lokalskarv går til Bente Milde, Ingebjørg Hestvik og Matti Riesto i Brønnøysunds Avis for saker hvor BA avdekket hemmelighold, usynliggjøring, feil og forskjellsbehandling i Brønnøy kommune.