I forbindelse med 100-årsjubileet slo BIL Fotball og Torghattmessestyret på stortromma og hyret inn tre band til årets gatefest.

- Vi hadde lagt opp til en skikkelig jubileumsfest, men det ble det ikke, sier leder i BIL Fotball Leif Morten Slotvik.

Det var bare i overkant av hundre personer på gatefesten. Bildet er fra første halvdel av Hit Stations konsert. Det hardtarbeidende bandet fikk etter hvert publikum ut på gulvet.

Langt under normalen

Han vil ikke oppgi tall, men messa har i normalår gitt en kvart million i overskudd til BIL Fotball.

Selve salgsmessen opppsummeres som vellykket.

- Vi satte rekord i antall utleide kvadratmeter til utstillere og messen var godt besøkt, til tross for delvis dårlig vær, sier Slotvik.

Det var bra besøk på årets messe. Foto: Jøran Horn

Kutter ut gatefesten

Men utgiftene til gatefesten spiste altså opp mye overskuddet. BIL Fotball gjør nå flere endringer.

- Vi kutter ut messefesten. Stage Dolls var heller ingen suksess i fjor. Underholdningen vi skal ha blir i teltet, og så skal vi skape enda mer liv i gatene, sier Slotvik.

Neste års messe arrangeres som vanlig i uke 34. Men den forskyves én dag.

- Vi starter fredag morgen 24. og holder på til søndag ettermiddag 26. august, i mot torsdag til halve lørdag, slik det har vært. Da får utstillerne hele lørdagen og store deler av søndag, sier Slotvik.

Legger ned Torghattmessestyret

Rent organisatorisk legges Torghattmessestyret ned og styret i BIL Fotball tar over.

- Vi har uansett hatt det overordnede ansvaret, så vi mener det er unødvendig bruk av menneskelige ressurser, begrunner Slotvik.

- Vi vil fortsette det gode samarbeidet med handesslstanden og flere i messestyret vil fortsatt være med og bidra, sier han.

Torghattmessen har røtter tilbake til 1600-tallet og Tilremsmartnan.

Til åpningen av den første Torghattmessen i 1962 viet Adresseavisen en helsiden til saken, inkludert lokale annonsører. Foto: Faksimile Adresseavisen.

Lederen i BIL Fotball er ikke i tvil om at den fortsatt har livets rett.

- At vi kommer ut med et lite overskudd til tross for en mislykket gatefest viser potensialet. Vi setter stor pris på alle som bidro for å få messen i havn og satser på at endringene gjør at overskuddet blir bedre neste år. Om vi lykkes fremover, vil annet dugnadsarbeid bli redusert til et minimum, til glede for oss alle, sier Leif Morten Slotvik.

Løftet inn 60.000

- BIL Fotball vil takke styret i Torghattmessen 2017 for den gode innsatsen i året som har vært, sier Slotvik.

Styret for Torghattmessen 2017. Fra venstre: Per Børre Olsen, Ole-Inge Jenssen, leder Margrethe Moe, Erik Gjemble, May-Wenche Solvold, Kurt Nilssen og Arnt Schjølberg. Foto: Simon Aldra

- En stor takk også til alle frivillige både i og utenfor BIL som vi er veldig avhengige av. Dere bidrar til økt aktivitet i fotballgruppa, sier Leif Morten Slotvik.