"Den menneskelige heisekranen" fra Brønnøysund vartet opp med avslutningsnummeret under dagens showløft-arrangement fra styrkeløftklubben i Brønnøy under Torghattmessen.

Premisset var like enkelt som det er umulig å gjennomføre for nesten alle mennesker på jorda: Løft 250 kilo i markløft så mange ganger du greier på 60 sekunder.

Johansen hadde "lurt" med 18 lokale bedrifter, som alle hadde lovet én krone per kilo. Pengene går direkte til inkluderingsmidler for Brønnøysund Idrettslag. For Johansen betydde dette 4.500 kroner per løft. Det viste seg å være meget motiverende.

Etter at relativt store og sterke Jørn-Stian Brønmo Elden fra Brønnøy styrkeløftklubb hadde greid ett meget bra og godkjent løft på 200 kilo, steppet Sterke-Bjørn selv opp og lastet ytterligere 50 kilo på stanga. Til "Thunderstruck" fra AC/DC grep han resolutt fatt i stanga og begynte å løfte.

Etter sju-åtte repetisjoner på omtrent like mange sekunder, uten at det virket som om det var vekter på stanga i det hele tatt, var det nok flere bedriftsledere i Brønnøysund som ble noe stramme i maska. Men fysikkens lover og Newton kom dem imidlertid til unnsetning, for etter løft nummer ni og ti begynte det å gå littegrann saktere for Johansen. Etter 13 (!) godkjente løft, 3.250 kilo totalt, på 35 steintøffe sekunder var det nok. Da slapp Johansen stanga, og det ble konstatert at BIL får 58.500 kroner som kan øremerkes til inkluderingsmidler.

Ole-Inge Jenssen fra BIL var mildt sagt fornøyd med prestasjonen.

- Bjørn er kanskje ikke helt enig med meg, men dette var jammen de enkleste pengene vi har tjent i BIL noensinne! sa Jenssen, til jubel og latter fra publikum.