Lørdag ble en dag der mye skjedde, ofte samtidig, både inne i og utenfor messeteltet på Strømsneset.

Deretter tok rutinerte John Arne Warholm over på scenen i kjent stil som auksjonarius. Vanligvis selger Warholm godt brukte, ofte gamle "krushunder" og annet som er "uvurderlig i ethvert nordnorsk hjem", men denne lørdagen solgte han splitter nye varer og gavekort fra byens næringsliv.

Resultatet ble småpene 34.950, mot i underkant av 15.000 i fjor.

- Det er vi strålende fornøyd med, for absolutt hver eneste krone går til Brønnøysund Idrettslag. Dyktige frivillige og de som skal trene må tross alt kunne slå på lyset i hallen og forvente at strømregningen er betalt, konstaterte Warholm.

Blant varene som gikk under hammeren var en Coca Cola Zero-sykkel, et gavekort på hotellweekend, en eletrisk minitraktor og et årsabonnement på en herværende lokalavis.

Og mens Warholm solgte unna de siste objektene barket Venstre og Arbeiderpartiet sammen i sumofotball. Resultatet vites ikke, men det ble tørt konstatert fra sidelinjen at et samarbeid var utelukket etter dette. Deretter ble BIL Håndball oppskriftsmessig knust av BIL Fotball i samme sumofotball-aktivitet.

Publikum fikk deretter et amerikansk bil-show fra Brønnøy Amcarklubb. Over 20 flotte glis defilerte gjennom Havnegata, til forklaringer og bilinformasjon fra speaker Olav Melteig.

Se bildeserie øverst i saken, bruk piltastene eller dra til sidene for åse flere bilder. (Alle foto: Bård Pedersen).