Det er også Eilif Trælnes (Sp) nest siste møte som ordfører, siden han er ordfører for kommunestyret som skal konstituere seg i dagens andre kommunestyremøte klokken 14.00, frem til den nye ordføreren Siv Aglen (Ap) er valgt.

Møtet begynner med en orientering om brukerundersøkelse i rus og psykiatrisk helsetjeneste.

I sitt siste møte skal det gamle kommunestyre behandle en rekke saker:

PS 58/23 Retningslinjer - Kulturelle spaserstokken

Her bes politikerne om å sende retningslinjene ut på høring med en høringsfrist 30. oktober. Saken har vært behandlet i eldrerådet.

PS 59/23 Kommunale retningslinjer for økonomske stønader til bosatte flyktninger

Tanken er at retningslinjene skal gi kommunens saksbehandlere mindre behov for skjønn i slike saker. Da saken ble behandlet i formannskapet skapte den detaljerte listen over utstyr en del debatt.

PS 60/23 Velfjordtunet - Videre drift

Formannskapet har blant annet innstilt til kommunestyret at Velfjordtunet, som er privat, skal få et lån på 4 milioner kroner fra kommunen. Dette skal være avdragsfritt i fem år.

PS 61/23 Hattaveien - samarbeidsavtale

Formannskapet vedtok enstemmig å slutte seg til en samarbeidsavtale om drift, vedlikehold og utbedring mellom Vestvågen og Ytre hatten.

PS 62/23 Torghatten som Nasjonal Turiststi

Formannskapet gikk for å starte prosessen med å søke om å få Torghatten med i satsingen Nasjonal Turiststi. Denne satsingen innebærer blant annet en besøksforvaltningsplan, og kan innebære økonomisk støtte. Også denne saken skapte en del debatt under behandlingen, blant annet fordi varaordfører Tore Tveråmo (H) var usikker på om man burde gå for avtalen når det ennå foregår en rettslig prosess rundt ekspropriasjonen for Nasjonale turistveier.

PS 63/23 Tertialrapport 2 - 2023

Brønnøy kommune styrer mot et solid driftsunderskudd i 2023.

PS 64/23 Utredning bompengefinansiering som mulig delfinansiering foroppgradering av Tosenveien

Kommunedirektøren mener man bør støtte en fylkeskommunal utredning av utbedring av Tosenveien som inkluderer bompengefinansiering.