– Det sentrale spørsmålet er: hvor vil ordførerkandidatene hente pengene fra, sier debattleder og redaksjonssjef Simon Aldra i Brønnøysunds Avis, som er arrangementsansvarlig.

Førstekandidatene i Brønnøy: Øverst f.v. Mads Lund Nielsen (SV), Siv Aglen (Ap), Helge Hamre (KrF), Rune Moe (H), Ronny Sandøy (Frp), Thomas Bjørkan (V), Lene Anette Nesjan Lindrupsen (R) og Caroline Jeanette Røsnes (Sp). Foto: Montasje

Messe nedlagt – debatten lever

Aldra, som til daglig dekker det politiske nyhetsbildet i kommunen, skal være utspørrer og debattleder når de åtte politikerne tar plass på Gimles scene, som ellers er godt kjent både for humørfylte spark under Velfjordrevyen og store dansefester i bygda hvor bergverksindustri er hovednæring.

Torghattmessen har vært en institusjon i Brønnøysund sentrum hver høst og har fungert som valgkamparena foran kommune- og stortingsvalg. Nå er messa lagt ned. Likevel; debattviljen lever.

– Vi fikk et tilbud fra Geir Lien, som hadde klart å samle alle partilederne, sier Aldra. Han understreker at debatten er partipolitisk uavhengig.

De tre utfordringene

Aldra utfordrer ordførerkandidatene på følgende tre tema:

  • Samferdsel

  • Skole og oppvekst

  • Helse og omsorg i møte med eldrebølgen

– At Tosenveien blir et tema er vel ingen hemmelighet. Angående oppvekst og eldreomsorg, så er dette på den ene siden viktige tjenester for innbyggerne i kommunen som må fungere godt, men Brønnøy har som mange andre kommuner økonomiske utfordringer. Og disse to områdene bruker desidert mest penger i kommunens budsjett. Spørsmålet blir da hvor ordførerkandidatene vil hente pengene fra, sier Aldra.

Men først vil hver ordførerkandidat få ett minutt til å presentere seg selv og sitt parti.

– Vi håper så mange som mulig tar turen for å høre ordførerkandidatene presentere seg selv, og svare på disse tre sentrale utfordringene for kommunen som helhet. Det vil også bli åpnet for spørsmål fra salen sier Aldra.

Debatten strømmes på BAnett.