– Vi stenger alt, vi tar ingen sjanser. Mest sannsynlig er det åpent igjen på fredag, sier Marianne V. Grøttheim, leder plan, miljø og utvikling i Sømna kommune til BAnett.

Tldigere på dagen sendte kommunen ut en pressemelding hvor de ba alle innbyggere om å holde seg inne under ekstremværet.

– I forkant er det viktig at du sikrer løse gjenstander, hus og utstyr slik at det ikke er til fare for deg selv eller andre. Du bør forberede deg på et lengre strømbrudd og dermed sikre at du har ved, mat og vann i hus. I tillegg må du lade opp mobiler og ha tilgjengelig alternative lyskilder, rådes det.

Kommunen oppfordrer alle om å ha et ekstra øye for nabo og sambygdinger. Det kan oppstå situasjoner der flere vil ha behov for hjelp, spesielt ved langvarig strømbrudd.

Sømna kommune følger situasjonen nøye og har iverksatt forebyggende tiltak, samt høynet beredskapen. Kommunen er i tett dialog med statsforvalter, helse, politi, brann og redning og Linea.

Kommunens kriseledelse har besluttet at Sømna allbrukshall, Sømnahallen og svømmehall stenges kl. 17 og inntil videre. Kulturskoleaktiviteter onsdag 31.01 fra kl. 16 utgår også. I forhold til drift av skole, barnehage og kulturskole torsdag 01.02 vil dette tas en beslutning på i løpet av dagen. Mer informasjon vil bli gitt.

Dersom mobilnettet er nede og noen har behov for helsehjelp på de møte opp på ett av kommunens tre bemannede sambandsstasjoner: Sømna allbrukshall – Sund forsamlingshus – legekontoret i Vik. Onsdag formiddag meldte kommunen om en stasjon i kommunehuset Vik, men den er nå flyttet til legekontoret.

– Hvis mobilnettet er oppe skal man bruke de vanlige kanalene, presiserer Marianne V. Grøttheim.