Mandagens folkeavstemning i Bindal ga et klart ja-flertall. Det har fått ordfører Britt Helstad til å revurdere det hun har sagt tidligere om at man neppe kan behandle saken allerede i kommunestyret torsdag denne uken.

Entydig

I en epost til flere medier skriver Helstad:

- Etter at jeg har vurdert valgresultatet fra rådgivende folkeavstemming i går og at resultatet ble så entydig hva bindalingene ønsker, har jeg besluttet å ta det til behandling i førstkommende kommunestyremøte torsdag 1. mars.

Til BAnett sier Helstad at det ikke er så mye å diskutere etter mandagens klare resultat.

- Vi visste ikke hva resultatet ville bli. Det kunne blitt 50/50 og lav deltakelse. Nå har folket gitt et klart svar. Da er det greit å avklare dette, både av hensyn til bindalingene og våre to nabokommuner. Dessuten skal både rådmannen og jeg bort neste uke, så det ville blitt langt uti mars før vi kunne holdt et eget møte.

- Burde ventet

Høyre-kommunestyrerepresentant Terje Sevaldsen sier tirsdag formiddag at Helstads nye signal kommer brått på.

- Det forbauser meg ikke at hun mener det. Vi er jo uten budsjett, det gjeldende er basert på andre forutsetninger. Jeg så for meg et ekstraordinært kommunestyremøte i mars, når saken har satt seg litt. Vi burde ha ventet til da, for det er mange diskusjoner vi skal gjennom, mener Sevaldsen.

- For raskt

Bindal SV-leder Gunnhild Gutvik mener også at avgjørelsen nå skal tas på svært kort varsel.

- Det er egentlig for raskt i forhold til at vi i opposisjonenspartiene gjerne vil ha et felles møte først. Dette er en såpass stor og viktig sak at vi som har andre oppfatninger bør få lov til å samkjøre oss på forhånd, sier hun.

Terje Sevaldsen mener det hadde vært klokt å vente. Her stemmer han mandag. Foto: Hildegunn Nielsen