Bak står Hanne Pernille Andersen. Kvinnen bak Vega Pride har psykisk helse som tema for dagen. Eller med litt andre ord:

– Jeg velger å kalle det mental helse, eller bare helse. Da blir det litt mindre skummelt å snakke om. Det som er viktig, er å forstå at hodet sitter fast på kroppen, og om hodet ikke fungere som det skal, så henger heller ikke resten av legemet med heller. Jeg vil gjøre noe med dette og har derfor satt i gang en trivselsdag på Ylvingen for å få større fokus på at det faktisk er en sammenheng mellom hode og kropp, sier hun.

Engla og banditta, med Tove Bøygard i front, spilte også på Vega pride i fjor. Foto: Bjørnar Falk

Til arrangementet på Himmelblå på Ylvingen kommer artistene Engla og banditta, Samlaget og Camilla Sky. Hun er uteksaminert fra LIPA, også kjent som «McCartneyskolen i Liverpool».

Camilla Sky beskriver musikken sin som « scandi girl sad songs» på Instagram. Foto: Ken Alvin Jenssen

Flere artister vil komme, men er ikke helt klare til å offentliggjøres enda. Himmelblå ser frem til arrangementet og håper på stort besøk.

– Dette er et svært viktig tema, som har fått for lite fokus. Vi samarbeider med Hanne Pernille for å få i gang dette prosjektet og heier på henne. En slik idé, og ikke minst tema, må vi heie på og da er det klart vi samarbeider med henne. Vårt bidrag er i den sammenheng fasilitetene rundt selve arrangementet, sier Linda Øverli Nilsen hos Himmelblå.

Hanne Pernille Andersen er damen bak Vega pride. Nå starter hun Hodet over vannet. Foto: Privat