Arrangementet har vært hennes hjertebarn, men nå er det over, framgår det av hennes melding på Facebook søndag:

– Det river i hjertestrengene, smertefullt så, å lukke kapittelet Vega Pride. Det har vært et eventyr, bestående av mye hardt arbeid, stress og en logistikk som er så omfattende at det er vanskelig å forestille seg, skriver Andersen.

Den oslobosatte vegværingen startet Vega Pride da Oslo Pride ble pandemiavlyst.

– Jeg simpelthen elsker Oslo Pride. Så i det tomrommet, lagde jeg Vega Pride. Jeg satte meg et mål med tre år, samt lage rockesøndag med Ida Maria som headliner. I sommer kom jeg i havn med det. I samarbeid med fantastiske folk som har delt trua sammen med meg. Og det er mange. Det er litt skummelt å nevne navn, i fare for å glemme noen. Men først og fremst Aino og Nils. Uten disse superkreftene, hadde ikke Vega Pride eksistert, Ei heller uten Camilla Alvestad, som fikk meg til å sette dette i sving. Også Bente Mari og John Helge.

– Nå er kapitelet lukket, og målet er nådd. Tre år med Vega Pride, rockesøndag med Ida Maria som headliner, samt en helt nydelig bøtteballett med artister. Det har vært nydelig og flott, men nå er Vega Pride en saga blott, konkluderer Hanne Pernille Andersen.