Søndag morgen kom nyheten om at Vega Pride legges ned etter å ha vært arrangert tre ganger. Gründer Hanne Pernille Andersen foreslo å ta arrangementer videre som en del av Rootsfestivalen i Brønnøysund, men skriver til BAnett at dette ikke blir noe av.

– Roots-styret sa nei til samarbeid. Det var et forsøk på å få Vega Pride til å vokse sammen med "storebror". Men sånn ble det ikke. Jeg tenker innimellom at mine ambisjoner er for store for hjemplassen min. At livet vi lever der er så indoktrinert at det er vanskelig å akseptere nytenkning. Men jeg er stolt av det jeg har fått til i tre år. Og Vega Pride har blitt lagt merke til. Så jeg har mange kreative muligheter foran meg.

– Hva har disse arrangementene betydd?

– Jeg tror det er vanskelig å forstå hvor mye det har betydd for meg. Jeg sitter med oppriktig kjærlighetssorg nå som avgjørelsen er tatt. Pride og Vega er så personlig som man får det. Jeg er stolt av å være vegværing, og jeg er stolt av å ha stått rakrygget som skeiv på en liten plass. Det å få til å lage en samlingsplass som Vega Pride ble, er veldig, veldig stas. Jeg vil være den jeg trengte da jeg var ung, og det føler jeg at jeg har bidratt til.

Ordfører Andre Møller synes det er synd at arrangementet legges ned.

– Men det er bra at det har vært arrangert. Vega Pride har understreket at alle kan få være den de er, sier han.

Vegas ordfører Andre Møller roste initiativtakerne og støttet opp om viktigheten med et slikt arrangement da han åpnet Vega Pride i fjor. Her åpner han Vega Pride i 2021. Foto: Norma Moen