Haraldslettas far heter Edvardsen til etternavn. Han er nærmeste nabo og avsto grunn for at sletta skulle bli en realitet.

- Fotballbanen og trimløypa like bortenfor her ble anlagt av Toft velforening i 1998. Det er veldig flott at turneringen fortsatt arrangeres, og se at både store og små har det artig i lag, sier han.

Primus motor for Haraldsletta Cup Arnfinn Torgnes sammen med Haraldslettas far, Harald Edvardsen. Foto: Jøran Horn

Mikrolokalt

Jubileumsturnering samlet seks lag, som vanlig bestående av familie, venner, naboer og ikke minst feriefolk. Navn som Toftstranda, Engasyn og Smihåjen forteller at det er snakk om lokaloppgjør på mikronivå. Med like sterke patriotiske følelser i sving og prestisje på spill som i VM.

- Sør-Toft har vært med i alle år. Men i dag har de byttet navn til Smihåjen. Det er en drabantby til Stortoft, skratter cupens primus motor og suverene Var-frie dommer Arnfinn Torgnes.

I likhet med VM ble det straffedrama også i sluttspillet på Haraldsletta. De seks lagene ble først delt inn i to grupper med tre lag, som spilte mot hverandre. Så møttes 3-erne i hver gruppe til kamp om 5. og 6. plass, og likeså 2-erne til kamp om tredjeplassen. Etter 0-0 i begge ble det straffesparkonkurranse. Thor Kristian Johnnsen ble den store helten da Toftstranda slo Toffi i straffekonken om tredjeplass.

Bronsefinalen mellom Toftstranda og Toffi ble avgjort på straffekonk. Tommy Giseth skyter og Thor Kristian Johnsen redder, om enn noe ufrivillig, og sørger for at bronsen går til Toffi. Foto: Jøran Horn

Mens Smihåjen gikk seirende ut av duellen med Warholms om femteplassen, etter en imponerende keeperinnsats. Toril B. Einvik scoret først fra straffemerket og reddet deretter det avgjørende sparket.

Toril B. Einvik redder den avgjørende straffen fra Kristian Warholm. Foto: Jøran Horn

Sigurd ble matchvinner

Finalen mellom fjorårsvinnner Engasyn og debutantfamilielaget The Ødegaards så også ut til å ende målløs. Men så kjempet Sigurd Elvebakk Herrera til seg ballen i den duell med keeperpatriark Tor-Ivar Ødegaard og ble matchvinner.

Her avgjøres finalen. Foto: Jøran Horn

- Dette er det største jeg har vært med på. Haraldsletta Cup-trimfen overskygger seieren i Umeåcupen lett, sier gullgutten som var headhuntet for anledningen av tante Beate Elvebakk.

Familien Elvebakk Saidi hadde som vanlig timet ferien til Haraldsletta Cup, og tatt turen fra Lørenskog til hytta på Engasyn ved Sørnes.

- Vi kom en uke tidligere i år for å akklimaitisere oss. Det har jo vært en viss forskjell fra Østlandet i sommer, sier Kerim Saidi.

Engasyn vant for andre år på rad. Fra venstre Kerim Saidi, Sigurd Elvebakk Herrera, Beate Elvebakk, Mikkel Elvebakk Saidi, foran Ole Mathias Olsen og Wilhelm Elvebakk Saidi. Foto: Jøran Horn

Sølv i debuten

Sølvvinnerne var også godt fornøyd.

- Det er 30 år siden jeg spilte fotball sist, så sølv i Haraldsletta Cup er vi fornøyd med. Dette er første gang vi er med, for vi har allltid vært på ferie på denne tiden, intill i år, forteller Tor-Ivar Ødegaard.

The Ødegaards tok sølv i debuten. Fra venstre: Tor-Ivar, Sanna, Silje, Ronja og foran Mina Ødegaard. Foto: Jøran Horn

Neste år har også han planer om å toppe laget med en gjestespiller med samme etternavn.

- Vi får sende en henvendelse til Martin, og høre om han har tid. Så spørs det om han spiller seg inn på laget vårt, da, sier familien Ødegaards spillende lagleder, og ler godt.