Haraldsletta Cup er en leken og samtidig meget prestisjefylt fotballturnering på Toft. Som navnet tilsier arrangeres den på Haraldsletta, som ligger like ved veien 200 meter øst for Norsk havbrukssenter.

Det er five-á-side som gjelder, med keeper og fire utespillere. Begge kjønn skal være representert på lagene, som også må ha minst én spiller under ti år.

Fem lag

Fem lag deltok i årets utgave som gikk av stabelen lørdag. Det ble spilt enkel serie, alle mot alle, fire kamper på hvert lag - til sammen ti oppgjør, under ledelse av primus motor, dommer, speaker og turneringsansvarlig Arnfinn Torgnes.

Da PA-anlegget sviktet under premieutdelingen ved havbrukssenteret, hentet han bare fram utestemmen.

— Jeg fikk andreplass i militæret i stemmebruk. Så det er bare én mann i kongeriket som snakker høyere enn meg, forsikret han - svært høyt og tydelig.

— Lag Mix og Tormods svigersønner kom på delt fjerdeplass. Så ingen kom på sisteplass i år. Sør-Toft kom på tredjeplass, Toftodden ble nummer to og årets store overraskelse var Engasyn som gikk ubeseiret til topps, med tre seirer og én uavgjort, erklærte Torgnes.

Tidlig opp

I utgangspunktet er turneringen åpen for alle, men har utviklet seg til å bli ultralokal. Du skal være godt kjent på Nordhus for å vite hvor vinnerlaget kommer fra.

- På veien mot Prærien tar man avkjørselen mot Sørneset og da ligger Engasyn på veien. Før var det en brygge der, nå er det en ny, fin hytte der, redegjorde Torgnes.

I den ferierer fire av vinnerlagets fem spillere.

—  Vi var med første gang for to år siden. Da ble det sisteplass, forteller Beate Elvebakk.

Hva er hemmeligheten bak årets triumf?

— Vi sto opp grytidlig i morges og spiste havregryn til frokost, avslører sønnen Mikkel Elvebakk Saidi.

— Og så ladet vi opp med å kjøre 90 mil fra Lørenskog i går, legger mamma til.

I tillegg til diplom, heder og ære fikk vinnerlaget vandrepokalen.