Haraldssletta Cup på Toft feirer snart 20 år. Hvert år samler toftværingene både ung og gammel til fotballcup på Haraldssletta, selvfølgelig med mat, drikke og godt sosialt lag attåt.

Inspirert av Tottenham

Årets utgave av arrangementet samlet fem lag, og det kan virke som om mange på Toft er opptatt av premier league-laget Tottenham på Toft når man ser deltakerlisten: Toftenham, Råttenham, Sørtoft I og II og Våddan.

Arrangør og dommer Arnfinn Torgnes opplyser at årets cup faktisk ble gjort om til en serie, og at oppgjørene var preget av stor innsatsvilje og mye tung prestisje.

- Toftenham består blant annet i stor grad av barn av spillere på Råttenham, så det setter selvfølgelig en ekstra spiss på tingene, sier Torgnes.

I akkurat dette oppgjøret viste de gamle at de var eldst, og dominerte kampen på ballinnehav og sikre pasninger. Men akkurat som Tyskland greide de ikke å konvertere ballbesittelse til mål, og effektive Toftenham-gutter kunne derfor innkassere en svært viktig 2-1-seier over sine foreldre.

Vant hele turneringen

Etter kampen var de unge Toftenham-spillerne godt fornøyd med innsatsen, men medgir at motstanderen ga tøff motstand.

- Særlig han høye, fastslår keeper Mathias Ibsen Iversen, og skuler bort på Knut Idar Torgnes.

Alle på laget var enige i at kontinuerlig fotballspilling på alle mulige flater hele året var oppskriften på suksess, og der har nok kanskje foreldrene på Råttenham noe å gå på.

Toftenham fortsatt å gjøre det godt i årets turnering, og vant til slutt Haraldsletta Cup.

Middag på havbrukssenteret

Etter vel gjennomført fotballturnering tok de fleste fotballfolkene turen bort til Norsk Havbrukssenter, der det ble arrangert åpen dag i dag. Der ble det grillet laks, og kafeen var åpen. Det var også mulig å ta en guidet tur gjennom oppdrettsanlegget.

Som den minst viktige delen av denne saken, kan det nevnes at været var helt normalt sommervær: 11 grader, perioder med regn og tungt og grått skydekke.