Høyreback Joakim Pedersen Strand gjorde sitt på banen og sportslig leder Rolf-Magne Walstad har lagt til rette for et suverent seriegull i 3. divisjon avdeling 2.

Vant med 15 poeng

Pokalen ble hevet etter siste kamp som endte med 3-1-seier hjemme mot Lommedalen på Bislett lørdag. Seriemesterskapet har vært klart en god stund allerede. Statistikken viser 20 seirer, fem uavgjorte og bare ett tap. Seiersmarginen ned til Skjetten på andreplass ble hele 15 poeng.

Feiringen ble med en viss bismak. For tingvedtaket om spissing av seriesystemet fra neste sesong gjør at ingen rykker opp fra 3. divisjon i år. Ifølge Strand preget det spillergruppen.

- En uke før sesongstart fikk vi vite at det ikke var mulig å rykke opp. Det preget egentlig hele vårsesongen. Men vi hadde bare ett feilskjær og ledet med 6-7 poeng til sommerferien. Vi var likevel ikke fornøyd. Bakover har vi vært bunnsolid i hele år. Etter ein god og lang sommerferie merket vi med en gang at det var en ny gnist og betydelig bedre tempo på treningene. Dessuten var de fleste av oss revansjelystne og sugne på å vise oss fra en bedre side. Det løsnet ganske fort offensivt. At vi vant serien med 15 poeng viser at vi har vært suveren i år, sier Strand. Han har spilt høyreback de to siste sesongene.

- Gode forutsetninger

Rolf-Magne Walstad er tilbake som sportslig leder i Oslo-klubben.

- Sesongen ble - etter tingvedtaket - på mange måter et pliktløp, sier han.

Ambisjonene er helt klart å klarte oppover i seriesystemet.

- Veien opp blir tøff, men vi har noen forutsetninger som er til vår fordel. Drar alle i samme ende av tauet, kan Lyn ta steg i årene som kommer, sier Rolf-Magne Walstad.