Lyn hadde spilt 14 kamper, det vil si 1.260 minutter, uten seier og sto med to fattige poeng da de møtte Stabæk 2 i går. Lokaloppgjøret på Bislett endte med hjemmeseier 3-1 til brønnøyværingen Joakim Pedersen Strand & Co, som endelig kunne juble for årets første seier.

- Det var en deilig og utrolig viktig seier, sier Strand.

Åtte poeng opp

Lyn Ligger fortsatt på sisteplass i 2. divisjon avdeling 1, og har åtte poeng opp til Skeid som har den siste trygge plassen.

Høyrebacken har imidlertid troen på at det endelig har snudd nå, og at det er mulig å berge plassen.

- Vi skal glede oss over denne seiren. Samtidig er fokus allerede rettet mot lørdagens lokaloppgjør borte mot Skeid. Det er en veldig viktig kamp for begge lag og det kommer til å bli mye publikum, sier han.

26-åringen spilte seg til fast plass på høyre back under Drillo i fjor. Sesongen startet under brønnøyværingen Finn Bredo Olsens ledelse. Da han sa opp i juni tok Olsens assistent Jonas Rygg, Drillo og Viggo Strømme over. Laget lå da fjerde sist. Oslo-klubben berget plassen med nød og neppe. Ett poeng i siste serierunde gjorde at Lyn endte på rett side av nedrykkstreken, på bedre målforskjell enn to lag på samme poengsum.

Store utskfitinger

Etter sesongen ble det store utskiftninger. Den tidligere landslagsspilleren Trond Andersen, som var proff i Wimbledon, tok over som trener sammen med Henrik Dahl som spite på Lyn da laget var i Tippeligaen.

- Det er kun fem spillere igjen fra fjorårsstallen. Så det har blitt satset ungt, sier Strand.

Han er en av fire spillere som har proffkontrakt.

- Det vil si at jeg får lønn og at klubben får betalt dersom jeg går til en annen klubb, forklarer Strand, som jobber fulltid utenom fotballen.

I år har han spilt alle kampene, unntatt én på grunn av bryllup. 12 som back, én som midtstopper og én kamp lenger fram på banen. Mot Ullern spilte han sentral midtbane og ble kåret til banens beste.

Nytt trenerskifte ga ny giv

Det har vært trenerskfte midt i sesongen i år også. Tidligere Lyn-spiller Tresor Egholm og Mikal Emil Åserud har nå tatt over.

- Det har blitt en ny "go" i klubben etter trenerskiftet, sier Strand.

Etter sommerferien har klubben mobilisert og hentet inn forsterkninger i kampen mot nedrykk. Birger Rasmussen er hentet tilbake som en forsterkning i angrepsleddet. Midtbanespiller Jonas Scheie Hammer er kommet fra Follo og kantspilleren Mads Peder Sveen fra Dokka SK.

- De har bidratt godt. I tillegg fikk vi inn Islands U21-landslagskeeper Fannar Hafsteinsson i forrige uke. Han gjorde en god debut mot Stabæk 2, sier Strand.

Pengesterke investorer står klar til å bidra ytterligere. Trener Tresor Egholm sier til Dagsavisen at han er skeptisk og frykter at investorene vil blande seg inn i driften av klubben.

Seieren over Stabæk 2 var den første hjemme på Bislett foran Bastionen på 350 dager. Den gjorde at Lyn endelig kom seg bort fra en lite flatterende liste. Av de 180 lagene fra Eliteserien til og med de 12 avdelingene i 3. divisjon er fortsatt to lag uten seier. Tverlandet fra Bodø i 3. divisjon Håno og divisjonskollega Birkebeineren fra Krokstadelva står begge med null poeng.