Lørdagens 1-0-seier i lokaloppgjøret mot Skeid gjør at brønnøyværingen og lagkameratene i Lyn for alvor har fått troen tilbake.

- Sykt deilig med to seire på rad. Godt for selvtilliten å holde nullen også, sier høyrebacken fra Brønnøysund.

Det tok hele 15 kamper før Lyn kunne juble for seier i år. Forrige helg ble det 1-0-serier mot Oslo-naboen Grorud, også det hjemme på Bislett. Seks poeng på to kamper gjør at avstanden opp til nettopp Skeid, som innehar den siste trygge plassen i 2. divisjon avdeling 1, nå er fem poeng. Og det er ikke mer enn syv poeng opp til Harstad på syvendeplass, som tar imot Lyn søndag. Ti serierunder gjenstår.

- Nå har vi heng på lagene over oss. Vi har troen og skal klare å berge plassen, sier 26-åringen.

Moss misset

I 2. divisjon avdeling 2 kjemper vegaværingen Thomas Klaussen og Moss i andre enden av tabellen. Høstsesongen ble åpnet med en sterk borteseier mot serieleder Raufoss forrige helg. Dermed klaret de opp på samme poengsum.

Raufoss fant tilbake til vinnersporet igjen med 6-2-seier borte mot Strømsgodset 2 i helgen. Mens Klaussen & Co. berget 2-2 hjemme mot Notodden på overtid mandag. Det betyr at opplendingene har skaffet seg en to poengsluke i kampen om opprykk ti 1. divisjon.

Jubel i Hønefoss

I bunnen av den nest øverste divisjonen kunne Rolf-Magne Walstad og Hønefoss endelig juble for seier igjen. Jerv ble slått 2-1 søndag. Det var tabelljumboens første trepoenger på åtte kamper. HBK har nå seks poeng opp til trygg plass, og ti poeng opp til midten av den kronisk klaustrofobiske 1. divisjonstabellen.