Lyn vant 4-3 på Senja lørdag, men fikk ikke hjelpen de trengte av erkerivalen, ettersom Ullern slo Vålerenga 2 1-0.

- Vi gjorde jobben, men det var trykket stemning i garderoben da vi fikk resultatet fra Ullern, sier brønnøyværingen Joakim Pedersen Strand.

Med én serierunde igjen er avstanden opp til Ullern, som har den siste trygge plassen fortsatt tre poeng, og 17 mål.

- Ullern har bortekamp mot allerede opprykksklare KFUM, som har lovet oss å ta oppgaven seriøst. Mens vi møter bunnlaget Holmen som er det desidert svakeste laget i avdelingen. Det er fullt mulig å score en del mål, men vi forstår at det kun er vill teori som tilsier at vi kan ta igjen Ullern nå, og det er kun vår egen feil innser han.

Lyn rykket opp to divisjoner på to sesonger under ledelse av Finn Bredo Olsen fra Brønnøysund. Den andre sesongen i 2. divisjon startet tungt. Og da Olsen sa opp lå laget like over nedrykkstreken. Et trenerteam med Drillo tok over vestkantklubben som berget seg i aller siste serierunde. I år tok det hele 15 serierunder før Lyn vant sin første kamp. Etter det har poengfangsten vært meget god. Men den startet for sent.

- Det er likevel en trøst at vi har hatt ein sterk sluttspurt. På de siste ti kampene er vi vel inne på topp fire, sier Joakim Pedersen Strand.

Nå må han belage seg på spill i 3. divisjon neste år. Det er også BIL etter å ha vunnet 4. divisjon HeSa. I lørdagsavisen oppfordret Andreas Stormo BIL-styret til kontakte blant andre Pedersen Strand med tanke på neste sesong.

- Artig å høre, men det er vel heller tvilsomt all den tid jeg bor i Oslo og skal fullføre studier etterhvert. Jeg har en bachelorgrad i idrettsvitenskap fra før, har går to år på osteopatistudiet, og jobber nå i Viasat. Det blir fort lærer av meg for jeg skal gå et år pedagogikk og evtentelt ta et fag. Dessuten er jeg innstillt på å bli med Lyn ned å gjøre jobben som kreves for å få dem opp igjen, sier Joakim Pedersen Strand.

Joakim Pedersen Strand fra Brønnøysund. Foto: Privat