Varaordfører Torstein Moe trakk fram viktigheten av Ramtindkonferansens konsept; å løfte fram lokale gründere med suksess og i tillegg få innspill utenfra for å komme videre.

- Vi må dyrke de som tør å stikke seg fram å bidra til å løfte alle i samfunnets og fellesskapets tjeneste. Det bør i gjøre oftere. Denne dagen styrker identiteten og tilhørigheten. Samarbeid, suksses og store ideer er stikkord for konferansen.Vi trenger også innspill og inspirasjon og har hatt mange spennende tilreisende foredragsholdere både fra næringslivet og andre arenaer.

Årets hovedforedragsholdere er konsernsjef i Sparebank1 Nord-Norge Jan-Frode Janson og norges mest kjente fastlege, forfatter og debattant Jørgen Skavlan.

Den lokale suksesstimen og Ramtindprisen

Vega verdensarv var først ut. Daglig leder Rita Johansen og Linda Fagerwing, som er ansvarlig for barn og unge, tok deltakerne med "På eventyr i verdensarven".

I den lokale suksesstimen skal trioen Inger-Hilde Nyrud, Hanne Arntzen og Thaya Arumairasa dele sine historier.

En ung, lokal ildsjel skal fortelle om sitt engasjement. Runa Møller Tangstad har vært med og opprette Young Active - et treningstilbud for, av og med ungdom. Hun var i Athen og hentet OL-ilden til Ungdoms-OL på Lillehammer og jobbet som frivillig der. I etterkant ble hun utnevnt til rådgiver for kulturministeren.

I fjor ble Brynjar Forbergskog første vinner av Ramtindprisen. Konsernsjefen i Torghatten skal dele ut prisen til årets vinner som fortsatt er en godt bevart hemmelighet.

Ramtindkonferansen ble første gang arrangert i 2008.

– Den oppsto som et resultat av at noen ildsjeler kom sammen og bestemte seg for at næringslivet på Sør-Helgeland trenger sin egen konferanse. Navnet henspiller på det vidsynet og overblikket du får på toppen av Ramtind, sier Ramtindkonferansens mor Inger-Gunn Sande i Nordnorsk kommunikasjon. Med seg i styringsgruppen har hun representanter fra Helgeland Sparebank, Sparebank1 Nord-Norge, Brønnøysundregistrene, Brønnøy næringsforum, Brønnøysund Elektriske og Brønnøysunds Avis.

Fullsatt i Registrenes storstue

Målgruppen er beslutningstakere og sentrale nøkkelpersoner i næringsliv og politikk på Helgeland. Brønnøysundregistrene er vertskap for Ramtindkonferansen.

Registrenes Jan Tore Nilsen påpekte at det er meget passende da han ønsket velkommen i et fullsatt auditorium.

- Etableringen av Brønnøysundregistrene og videreutviklingen til en høykompetansearbeidsplass i en liten kystby er i seg selv en suksesshistorie. Vi gleder oss til å høre flere i løpet av dagen.

Alt om Ramtindkonferansen: