I fjor ble den aller første Ramtindprisen delt ut. Vinneren ble konsernsjef Brynjar Forbergskog i Torghatten ASA.

Forbergskog fikk derfor æren av å dele ut årets pris, og den gikk til en bedriftsleder i Sømna.

Har etablert en hjørnesteinsbedrift

Hans Ivar Slåttøy overtok transportselskapet som bærer hans eget navn fra sin far i 1980. Den gangen var det to biler i firmaet. Over de siste 36 årene har Slåttøy bygget opp et transportkonsern som sysselsetter 75 ansatte og som omsatte for 82 millioner kroner i fjor. En hjørnesteinsbedrift i Sømna.

I dag ble han utropt til vinner av Ramtindprisen

- Han er uredd og veldig god på det han driver med – for han har holdt ut i mer enn 30 år i en skikkelig sjørøverbransje, med små marginer og store omveltninger. Vinneren har et hjerte, ikke bare for firmaet – men også for lokalsamfunnet og for å skape lokale verdier, sa Forbergskog, da han presenterte vinneren.

Kreativ lastebilsjåfør

Det ble blant annet vist til Slåttøys kreativitet. Konsernet kjører årlig 65 millioner liter melk, som sankes inn i løpet av 46.000 gårdsbesøk. Melketankene som benyttes på bilene blir etter hvert utslitt. Men Slåttøy valgte å se utslitte melketanker som en mulig ressurs.

Bedriftslederen fra Sømna skapte et nytt prosjekt for bedriften sin, ombygging av melkebiler til brannbiler. Den første bilen ble levert i 2000, og nå produserer konsernet 4-6 brannbiler i året.

- Nyskaping i praksis, konstaterte Forbergskog.

Prisvinneren reagerte med glede og overraskelse på annerkjennelsen.

- Som dere vet liker jeg å snakke, sa en rørt Slåttøy.

Han forsikret forsamlingen om at dette var en inspirasjon for ham.

- Tusen takk for prisen, sa Slåttøy.

Hans-Ivar Slåttøy mottok årets Ramtindpris, et bilde av den lokale kunstneren Barbro Fagerland.