Det har vært knyttet spenning til om Kvandal ville hoppe i skiflygingsbakken i Vikersund denne helgen. Fredag gjorde hun to treningshopp på 181,5 og 196,5 meter.

22 år gamle Kvandal har ikke hoppet skiflyging før. Hun har slitt i store bakker etter å ha pådratt seg en alvorlig kneskade i østerrikske Hinzenbach for tre år siden.

– Jeg er kjempeimponert. Hun tok dette på strak arm, og alle våre tre jenter tok fram noe av det beste de kan, sier landslagstrener Christian Meyer til NTB.

Han vedgår samtidig at nervøsiteten var stor i forkant av treningshoppene.

– Vi vet alle hvordan det er. Hjertet pumpa godt, men på en ganske god måte. De hadde veldig kontroll på det de skulle gjøre, sier Meyer.

Halv million venter

Landslagstreneren er trygg på at Kvandal blir å se i bakken lørdag.

– Vi tar fortsatt forholdsregler, men de hopper så stabilt og godt. Hvis ikke hun og de norske jentene hopper, er det heller ingen andre som hopper, sier Meyer.

Kvandal leder Raw Air klart foran avslutningen i Vikersund. 22-åringen har hoppet inn 341.000 kroner så langt denne sesongen. Førstepremien i Raw Air er på 460.000 kroner, i tillegg til at det betales ordinære premier i verdenscupen i hvert renn.

Dermed venter det store penger på Mosjøen-jenta i dagene som kommer, forutsatt at hun setter utfor i Vikersund også lørdag og søndag.

Monsterhopp av Opseth

Silje Opseth landet på 215,5 meter i andre treningsomgang og var lengst av samtlige da de kvinnelige hopperne inntok skiflygingsbakken i Vikersund fredag.

I ruskete vær landet Opseth på 192,5 meter i første treningsomgang, før hun plusset på til 215,5 meter i den andre.

Nest lengst var slovenske Ema Klinec med 205,5 meter. Hun er verdensrekordholder på kvinnesiden etter å ha hoppet 226 meter i Vikersund for ett år siden. Den bestenoteringen kan stå for fall de kommende dagene.

Hoppkvinnene debuterte som skiflygere forrige sesong. Den gang hadde Raw Air-rennet i Vikersund kun FIS-status. Denne vinteren er det tatt inn i verdenscupen.

Fredagens trening i Vikersund ble stanset etter to av de tre planlagte treningsomgangene. Da ble været for utfordrende.

Det er spådd mye vind og nedbør i mammutbakken i Modum lørdag. Det kan bli utfordrende.