Styrkeløfteren Kim Andre Thrana (17) fra Trælnes satte ny årsbeste for ungdom i 105-kilosklassen med 550 kilo sammenlagt i helgen.

Brønnøyværingen løfter utstyrsfritt og fikk opp 200 kg i knebøy, 120 kg i benken og 230 kg i markløft på helgens regionmesterskap i Brumunddal.

– Jeg veldig godt fornøyd med. Spesielt ettersom jeg perset med fem kilo totalt, etter å ha gått ned fem kilo i kroppsvekt siden siste stevne. Å øke i styrke når man går ned er sterkt, sier han.

Videregående i Lyngdal

17-åringen går andreåret på toppidrettslinjen ved Kristelig videregående skole i Lyngdal, men står fortsatt i Brønnøy styrkeløftklubb.

– Jeg har trent styrke før, men begynte først å løfte skikkelig da jeg kom til Lyngdal i fjor, forteller han.

Fotball, løping og vanlig skolegym står også på treningsplanen.

– Det blir seks styrkeøkter i uken. Da trener jeg alene på et studio som ligger like ved her jeg bor. Og så spiller jeg fotball på Lyngdal 2 i 5. divisjon. Så totalt blir det vel ti treningsøkter i uka. På skolen legges det til rette for satsing på individuell idrett. Jeg får oppfølging der, og så hjelper storebror Matheus meg med treningsopplegget og på stevner, forteller han.

Sesongens hovedmål er NM 25. november.

– Jeg sikter på medalje. Og klarer jeg målet jeg har satt meg med 580 kilo totalt tror jeg på gull, sier han.

Storebror Matheus Thrana er coach.– Kim Andre løftet ekstremt bra i helgen. 550 kg gjør at han er Norges sterkeste ungdom i 105-kilosklassen, siden han gikk til topps på årsrankingen. Det er også bedre bestenoteringen i klassen i 2016, sier Matheus.  Styrkeløfteren som har verdensrekorden uansett klasse sammenlagt med 1230 kg, Carl Yngvar Christensen, er medlem av arrangørklubben. På stevnet var han både dommer og speaker.

– Dette er mye vekter, kommenterer Christensen på en av videoene når Thrana perser i knebøy.

Imponert over klubbkameraten

På årsankingen figurerer enda et medlem i Brønnøy styrkeløftklubb. Bjørn-Gunnar Johansen topper 120-kilosklassen for yngre veteran (40-49 år) med 800 kg totalt. Verdensmesteren i benkpress 2016 er imponert over klubbkameraten.

– Han har veldig gode forutsetninger og har kommet langt allerede. Styrkeløft er en idrett det tar tid å bli god i, så det viktigste for fortsettelsen er å beholde gleden og gløden. Jeg heier på ham og det skal bli spennende å følge med videre, sier Bjørn-Gunnar Johansen.

Lørdag skal han delta på regionmesterskap i Sandnessjøen.

– Jeg har lyst til å bryne meg på rekordene i seniorklassene også, og vurderer å delta på NM i november, sier han

Kim Andre Thrana sammen med storebror og coach Matheus Thrana. Foto: Privat