Fotballforbundet presenterte de 32 kampene i andre runde i cupen fredag. Steinkjer FK kommer nok ikke til finalen i år heller, men 3. divisjonsklubben har all grunn til å juble etter å ha trukket alle trønderklubbenes drømmelodd - hjemmekamp mot Rosenborg om halvannen uke.

Lover "lorden" en varm velkomst

Tidligere BIL-stopper Chris Horn (26) ser spesielt fram til heftige dueller med den danske stjernespissen Nicklas Bendtner (30), som fikk adelig klengenavn i Arsenal.

Kampene i første og andre runde settes opp av forbundet. Ett av kriteriene er at eliteserie og OBOS-lagene skal ha bortekamp. Det betyr folkefest og euforiske kasserere rundt omkring i Fotball-Norge.

- Herregud, så kult det skal bli! Dette er enormt viktig for hele klubben, både motivasjonsmessig og økonomisk. Det vil kommer til å smekkfullt på stadion, sier Horn.

Et reservepreget Rosenborg, uten Bendtner, hanglet seg videre til andre runde mot 4. divisjonslaget Trygg/Lade med 4-2 torsdag, etter å ha ligget under to ganger.

Slo ut brønnøyværing

Steinkjer slo Strindheim, med brønnøyværingen Christian Haugen de siste 55 minuttene, 4-2 hjemme i første runde onsdag.

Belønningen ble altså besøk av selveste Rosenborg på Guldbergaunet.

- Kåre Ingebrigtsens disipler har ikke imponert i sesongstarten. Hvordan ser du på sjansene for å detonere en cupbombe?

- Det er klart det blir veldig tøft. Men dette er en kamp Steinkjer fotballklubb allerede har vunnet med tanke på alt den fører med seg utenfor banen, sier Chris Horn.

Odd topper den norske cupadelskalenderen med tolv kongepokaler i premieskapet. RBK og Fredrikstad ligger på delt andreplass med elleve. RBK vant sin første cupfinale i 1960 og den foreløpig siste i 2016.

Steinkjer har også relativt stolte cuptradisjoner med fem semifinaler og syv kvartfinaler på 1960, -70 og -80-tallet.

I tilsvaredende møte mellom Steinkjer og RBK i 2010 vant gjestene 4-1. Steinkjer slo Orkla borte 6-3 i seriestarten og fulgte opp med 3-1-seier mot Trysil hjemme lørdag.

Glimt til Harstad

Ulrik Saltnes og Bodø/Glimt fikk bortekamp mot Harstad. Thomas Klaussen og Moss tar imot Stabæk på Melløs.

Kampdag for andre runde er i utgangspunktet 2. mai. Lagene kan bli enige om å spille 1. mai.

- Det er tett kampprogram for alle klubber i mai. Vi har derfor prøvd å minimalisere reisene og unngå lange og krevende reiser, sier seksjonsleder for turneringsadministrasjon i NFF, Rune Pedersen til fotball.no.

- Så prøver vi også, så langt det lar seg gjøre, å sette opp lag som ikke har møtt hverandre i cupen de siste årene. I enkelte kamper går imidlertid hensynet til reise foran. Ellers tror vi vi det blir en del fine oppgjør med litt klang. Det ble mange flotte cupfester i 1. runde, noe vi håper og tror det også blir i 2. runde, sier Pedersen.

Her er hele oppsettet for andre runde i cupen:

Fredrikstad – OddMoss – StabækGrorud – VålerengaSkeid – SandefjordKjelsås – Ull/KisaStrømmen – BærumLørenskog – LillestrømKongsvinger – RaufossHamKam - HønefossElverum – KFUM OsloValdres – StrømsgodsetØrn Horten – Sarpsborg 08Fram – MjøndalenNotodden – AskerArendal – StartEgersund – JervBryne – VikingSandnes Ulf - VidarSotra – BrannLysekloster – HaugesundNest Sotra – ÅsaneFyllingsdalen – SogndalHødd – FlorøBergsøy – KristiansundBrattvåg – MoldeOrkla – RanheimStjørdals-Blink - MjølnerSteinkjer - RosenborgJunkeren – LevangerHarstad – Bodø/GlimtSenja - TromsøAlta - Tromsdalen

Kampdag for andre runde er i utgangspunktet 2. mai. Lagene kan bli enige om å spille 1. mai.