Namsos tok imot BIL til cupkvalik i ettermiddag. Det ble som ventet en tøff oppgave for et redusert BIL-lag. Selv om August Einvik Kildal ga BIL ledelsen mot spillets gang i det 34. minutt, endte det med en komfortabel seier til namdalingene.

0-1 ble kjapt besvart både én og to ganger de neste ti minuttene, slik at det sto 2-1 til pause. Andre omgang var bare så vidt i gang da Namsos gikk opp til 3-1. Bindalingen Tord Joten la på til 4-1 og det endte med 5-1-seier til slutt.

Vi fulgte oppgjøret live:

Det rapporteres om en veldig våt kunstgressbane som er vanskelig å spille på. Ballen stopper enkelte steder på banen.

• 5 min: Namsos tar kommandoen og har to cornere de første fem minuttene.

• 7 min: Kontringssjanse til BIL, men innlegget ble for dårlig.

• 10 min: Namsos med god mulighet. Men bindalingen Kay Rune Edvardsen bommer på innlegget.

• 13 min: NIL igjennom, skuddet går i en BIL-forsvarer.

• 14 min: Edvardsen runder keeper Brayn Musoni, men bommer på åpnet mål fra 7-8 meter.

• 15 min: Hjemmelaget har startet best. BIL skaper farligheter for seg selv med pasninger bakover som stopper i overvann, rapporteres det.

• 25 min: Frispark til Namsos fra skrått hold, slås i nettveggen. Hjemmelaget er mer direkte, mens BIL fører ball og slår kortpasninger som ofte gir brudd, rapporteres det.

• 27 min: BIL prøver en lang ball i bakrom, kommer seg opp. Men har ennå ikke hatt en avslutning på mål.

• 30 min: BIL kommer på en flott overgang. Men gjennomspillet til August Einvik Kildal er offside.

• 34 min 0-1: August Einvik Kildal bredsidet inn Andreas Blomstervik Hanstens innlegg.

• 35 min: Nesten 0-2. Andreas Blomstervik Hansten skudd går utenfor.

• 37 min: 1-1: Hardt frispark fra nede ved hjørneflagget styres i mål av Kristoffer Fossum.

• 43 min: Namsos farlig frampå inne i feltet. Avklares.

• 45 min 2-1: Langball i bakrommet. Det siste som skjer i første omgang er at Mats Romsdalen kommer igjennom og scorer.

• PAUSE

Andre omgang er i gang.

• Bytte på BIL. Jey Jørgensen ut Adrian Govasli Horn inn. Han går opp på topp, og Lars Solbakk tar over høyre back.

• 46 min: 3-1: Skudd fra 16 meter. Thomas Breistrand gir hjemmelaget en tomålsledelse i combacket for moderklubben etter å ha spilt for Steinkjer.

• 50 min: Isak Helstad Amundsen med en sjanse for BIL.

• 59 min: BIL er mer med nå, men det har vært få sjanser etter NILs scoring.

• 69 min: BIL-bytte Suhaib Samatar ut, Fredrik Eide inn.

• 70 min: Namsos-sjanse, avklares til corner.

• 71 min 4-1: Tord Joten scorer på den påfølgende corneren.

• 75 min: Bytte på BIL. Abdi Mustaf inn for Oliver Unwin.

• 81 min: 5-1.

Redusert BIL-lag

Skader og andre fravær gjør at BIL-trener Alexander Ediassen måtte klare seg uten mange førstelagsspillere, fortalte han før kampstart.

- Vi mangler sju spillere som normalt sett ville deltatt i dag. Det vil naturligvis merkes, men vi har stablet sammen et lag som skal gjøre sitt beste, sier Ediassen.

Han sendte disse elleve ut på Kleppen stadion.

BILs lag (4-2-3-1): Brayn Musoni - Jey Jørgensen, Marius Heide Horn, Fredrik Salhus, Adrian Blomstervik Hansten - Eskil Svartis, Isak Helstad Amundsen - Suhaib Samatar, Oliver Unwin, Lars Solbakk - August Einvik Kildal. På benken: Abdi Mustaf, Adrian Govasli Horn og Fredrik Eide.

Sentrale fravær

Tobias Lund Korsgaten, Joakim Stormo Halsen, Tommy Horn, Adrian Sandvik, Sevald Bøkestad Andreassen, Alfon Slotvik og Nikolas Slotvik er ikke med.

- Jeg ser på dette som en fin anledning til å få testet seg mot en god motstander. De som får muligheten i denne kampen får sjansen til å vise de som er ute at de ikke bare kan spasere seg inn på laget når de er tilbake, sier Ediassen.

Møter målfarlig bindalsduo

Namsos endte på 3. plass sin 4. divisjonsavdeling i fjor, fire poeng bak Levanger 2 som rykket opp.

Bindalingene Tord Joten og Kay Rune Edvardsen bidro sterkt til topplasseringen.

- Kay Rune ble toppscorer med rundt 20 mål og jeg kom på andreplass med syv. Vi ledet serien lenge og det var spenning helt til siste serierunde, sier Joten.

Ambisjonen er klar foran årets sesong.

- Vi er forsterket og har lag og mannskap til å være med i toppen. Vi satser også på å komme videre i cupen, fastslår Joten.

I treningskampene har Namsos tapt 3-1 for Verdal (3. div) og slått Flatanger 1-0 (5. div).