Helgeland bygg og Bendiksen entreprenør har fått oppgjør på henholsvis 117.000 og 588.000 fra Hugaas Entreprenør AS for arbeid med Salhushallen. Det skjer etter at Brønnøy kommune betalte ut 1,2 millioner i forrige uke.

Krever ukentlig betaling

Daglig leder-duoen Thor Reiersen og Vidar Bendiksen bekrefter at Hugaas nå er ajour med oppgjøret med selskapene. Bendiksen entreprenør gjenopptar dermed arbeidet med ferdigstillingen utendørs.

- Vi starter opp arbeidet så snart vi har folk ledig, trolig helgen, sier Bendiksen.

Helgelands bygg går i gang med den siste finishen på snekker-arbeid innomhus, med med et forbehold om ukentlig oppgjør videre framover. Det var Stig Morten Berger klar på da han møtre BA i forrige uke.

- Hugaas ønsket at vi skulle gjøre ferdig det som gjenstår, men det blir ikke aktuelt før pengene er på konto. Og når det gjelder videre arbeid, krever vi ukentlig betaling.

Eiendomssjef Arnt-Ståle Sæthre fortalte i forrige uke at byggherre Brønnøy komnune har holdt igjen mellom 2,5 og 3 millioner av sluttoppgjøret. Med utbetaligen av 1,2 millioner til Hugaas var målet å få gjort Salhushallen helt ferdig slik at det kan utstedes ferdigattest.

- Vi har en ambisjon om å få gjort ferdig det som gjenstår nå mens det er skolefri, sa Sæthre.

- Utbetalt

Tre andre underleverandører venter fortsatt på sluttoppgjør.

— Jeg har 140.000 utestående. Kravet er sendt til inkasso, forteller Øyvind Ellingsen i Ellingsen AS.

Daglig leder i Sinus, Arnt Schjølberg, forteller at selskapet også har penger til gode.

— Det dreier seg om et beløp i hundretusenkronersklassen som er sendt til inkasso, sier Schjølberg, uten å ville presisere det nærmere.

I en mail til BA forteller den slovenske klatrehalleverandøren at de har over 60.000 euro utestående.

Rørlegger 1 stoppet i likhet med de fem nevnte leverandørene arbeidet på grunn av manglende oppgjør. Daglig leder Ronny Brekk forteller at han har fått sluttoppgjøret. Det bekrefter også daglig leder i Brønnøy blikk, Dan Axel Grande.

Klokken 12.40 onsdag svarer daglig leder i Hugaas entreprenør Frank Robert Hanshus på BAs henvendelse.

- Alle skal ha fått sine sluttoppgjør - selv om vi ikke er ferdig med sluttoppgjør med kunde, skriver han på SMS.