Prosjektleder for Hugaas entreprenør Svein Berg og plansjef i Brønnøy kommune Gunvald Eilertsen foretok ferdigbefaring før helgen.

- Vi hadde en vellykket ferdigbefaring på torsdag og ønsker å overdra hallen til kommunen så raskt som mulig. Vi søker nå kommuen om midlertidig brukstillatelse. Før jeg dro snakket jeg med saksbehandler som sa at de ville se på det i mellomuken nå før påske, sa Berg til BAnett fredag.

Usikkert når hallen åpnes

Ved oppstart i januar i fjor var ambisjonen at hallen skulle bli tidenes julegave til innbyggere på Salhus. Det gikk ikke. I henhold til kontrakten skulle overdragelsen skje 1. mars.

- I forrige uke anslo du at det kan bli gym og trening "like etter påske". Holder det stikk?

- Det er vanskelig å si. Det gjenstår litt arbeid og så skal vi bli enige om sluttoppgjøret med kommunen, sier Berg.

- Låssystem og adgangskontroll gjenstår, og så skal det på plass en del sportsutstyr. Noe av det er en del av leveransen, som basketkurvene. Og så har kommunen bestilt en del utstyr selv. I tillegg gjenstår ferdigstilling utomhus, sier Berg.

BAnett har ikke lyktes med å få en kommentar fra plansjef Gunvald Eilertsen, til tross for gjentatte henvendelser fredag og mandag.

- À jour med betaling

Ifølge finansdirektøren har det slovenske selskapet fortsatt 25.000 euro utestående.

- Vi har ikke fått fullt oppgjør enda. Vi er lovet at det skal skje 23. mars, skriver Robert Ferko i en mail til BA 15. mars.

Så skjedde ikke.

- Det har fortsatt ikke kommet, skriver Ferko i mail til BA 27. mars.

- Det har vært en uenighet om sluttoppgjøret mellom Hugaas og Citywall, sa Berg.

"Kiss and go"-feltet tas i sommerferien

Den utvendige ferdigstillingen skal Bendiksen entreprenør gjøre i to trinn.

- Vi går i gang med første del; grusing, asfaltering, anlegging av parkeringsplasser langs Jektskipperveien, belysning og sykkelparkering når tælen går. «Kiss and go-feltet» skal flyttes nærmere fylkesveien. Dét arbeidet skal gjøres når skolen har sommerferie, sier Vidar Bendiksen.

Ferdigstillelsen utomhus skal Bendiksen entreprenør gjøre når tælen går. Foto: Jøran Horn