Sømna kommune har gjennomført årets barnehageopptak.

Rådmann Øystein Johannessen orienterte om opptaket i dagens formannskapsmøte i Sømna. Der gikk det frem at kommunen har fått tilsammen 16 søkere til barnehage, og at fire av disse har søkt seg til Sund som førstevalg.

Ikke grunnlag

Rådmannen viste til politiske initiativ og medieomtaler tidligere i saken, men konkluderte at reåpning ikke blir aktuelt i år.

- Vi gjorde en faglig og økonomisk vurdering, og konkluderte at fire barn ikke er grunnlag nok til å  gjenåpne Sund barnehage. Vi vil komme tilbake med en utredning om barnehagestruktur. Min ambisjon er å fremme slik sak for kommunestyret 30. august, da den vil kunne ha budsjettmessige følger for kommende år, sa Johannessen.

God kapasitet

Ifølge rådmannen har Sømna kommune god kapasitet i sine øvrige barnehager til søkerne. De 16 søkerne- hvor 14 er nye, og to er overføring mellom barnehager, har søkt slik:

7 søkere hadde Berg som  førstevalg

5 søkere hadde Bakketun som førstevalg

4 søkere hadde Sund som førstevalg. Av disse fire er det to som søker overflytting fra Vik barnehage.

Ordfører Andrine Solli Oppegaard (Ap) hadde ingen merknader til rådmannens orientering. Varaordfører Gunder Strømberg (TpL) konstaterte at barnehagene i kommunen har god kapasitet.

Sp støtter rådmannen

Senterpartiet hadde heller ikke noen innspill til saken under orienteringen. Sps gruppeleder Leif Edvardsen kommenterer saken slik etterpå;

-Jeg synes det er trist at det ikke er flere søkere til Sund. Jeg skulle gjerne vært med å gjenåpne Sund barnehage, men fire søkere blir for lite. Gjenåpning på dette grunnlaget vil innebære en bruk av ressurser og personell som vi ikke kan forsvare. Jeg håper barnehagen får flere søkere neste år. Grunnen til at vi ville være med å bygge denne i sin tid, var at vi ønsket liv i bygda sørover, sier Edvardsen.