Inntil nå har det vært uttalt at utsmykking av allbrukshuset  i Sømna skulle opp til kommunestyrebehandling i april. Men etter gårsdagens KORO-melding om at Sømna ikke vil få slik statlig støtte, så er det lagt  ny strategi.   Dette går frem av en pressemelding signert rådmann Øystein Johannessen i Sømna.

Rådmann og ordfører har besluttet

"Sømna kommune forvalter en betydelig eiendomsmasse. Kommunestyret bestilte i desember 2017 en strategi for eiendomsforvaltning som skal legges frem for kommunestyret i juni. Rådmannen har nå i samråd med ordføreren besluttet at spørsmålet om utsmykking skal ses som en del av denne strategien. I strategien skal man blant annet vurdere hvordan kommunens eiendomsmasse bidrar til stedsutvikling i Sømna", heter det i pressemeldingen, hvor det vises til at det nå er kjent gjennom lokalpressen at søknaden til KORO om utsmykking av Allbrukshuset på Berg ikke har blitt innvilget.

"Dette innebærer at en viktig premiss for finansiering av planene om utsmykking av veggen på Allbrukshuset på Berg ikke er på plass", skriver rådmannen.

Arbeidsgruppens leder- Hans Gunnar Holand uttalte i begynnelsen av mars til BAnett, at gruppen avventet svar fra KORO.

«Det ligger inne en søknad til KORO på dette prosjektet som er til behandling nå. Resultatet av den behandlingen vil være førende for den videre saksgang.  Vi har som mål at saken legges frem for kommunestyret til møtet den 19. april. Det vil da bli lagt frem en sak som oppfyller de krav som kommunestyret kom med i sitt forrige vedtak», sa han.

Tar et steg tilbake

Sømnarådmann Øystein Johannessen uttaler at det nå er viktig at Sømna ikke ser denne saken som en enkeltstående sak.

" Vi tar nå et steg tilbake og vurderer hvordan vi skal prioritere utsmykningen av Allbrukshuset som ett av signalbyggene Sømna kommune disponerer over. Det gode arbeidet som er gjort gjennom «Liv i Bygda» blir ivaretatt i det videre strategiarbeid»

Samtidig konstaterer Johannessen at  "kommunestyrets vedtak og ønske om å vurdere flere forslag står ved lag og tas med i sakens videre forløp".

Dette vedtok kommunestyret i desember-17

Kommunestyret i Sømna vedtok 19. desember 2017 følgende ordlyd angående utsmykking av allbrukshuset:

1. Kommunestyret ønsker å realisere kunstprosjektet "Utsmykning Allbrukshus".

2. Rådmannen bes om å arbeide videre med å fullfinansiere prosjektet

3. Prosjektet søkes fullført første halvår 2018.

4. Kommunestyret får saken til slutt når finansiering er på plass.

5. Det ses på muligheten for å få inn flere forslag.

Finseth (FrP) vil be om orientering

Forslagsstiller som fikk flertall for punkt fem, Arne Finseth ser ikke noe kontroversielt i dagens pressemelding  fra rådmannen.

-Jeg regner med at ordfører/rådmann tar dette opp som en orienteringsak i neste kommunestyremøte. Jeg vil da ta stilling til denne saken, men jeg kan ikke nå se noe kontroversielt med dette, skriver han i en kommentar til BAnett.