Sømna kommune søkte om totalt 125.000 kroner av et totalbudsjett på 250.000 kroner til "Signalprosjekt Sømna Allbrukshall". Om prosjektet heter det i søknaden BAnett har fått fra kommunen; "Sømna kommune har gjennom dette prosjektet et ønske om å benytte en lokal kunstner, Torill Bertelsen, både som kunstnerisk konsulent og til å utarbeide et idéforslag".

Fikk avslag

Utsmykkingen består av sømnaskoen i en spiral, kornaks og melkespann.

- Sømna har fått avslag. Vi begrunner ikke hvorfor prosjekt ikke får støtte. Vi viser til retningslinjene for KOM-ordningen, sier kurator Truls Ramberg i KORO til BA.

- Jeg forholder meg til det. Vi skal legge frem en sak for kommunestyret 19. april, sier arbeidsgruppens leder Hans Gunnar Holand.

Legger fram innstilling

Kommunestyret i Sømna vedtok i desember å gå videre med kunstfaglig prosjektleder og kunstner Torill Bertelsens utsmykkingsprosjekt, anbefalt av arbeidsgruppa hun er medlem i og rådmannen. Samtidig vedtok kommunestyret at det skal "sees på muligheten for å få inn flere forslag" til utsmykking av Allbrukshallen.

7. mars uttalte Holand og rådmann Øystein Johannessen til BAnett at de avventet KORO- avklaring før de ville gjøre noe videre.

- Jeg har ikke kommentar til om det vil bli utlyst etter flere utsmykkingsforslag. Dette er ikke blant de høyest prioriterte sakene i kommunestyret, sier Holand.

-Vil dere nå innkalle til møte i arbeidsgruppen?

- Torill Bertelsens arbeid er ferdig, så det blir et administrativt møte med ordfører og rådmann. Administrasjonen vil i kommunestyret legge frem innstilling med forslag til videre arbeid, sier Holand.