Den tradisjonsrike Sjøbergmarsjen sto i fare for å ikke bli avholdt for første gang siden oppstarten på 80-tallet.

I starten av sommeren ble det kjent at Bønå Gård trakk seg som arrangører, og dermed sto det ingen klar til å arrangere fjellmarsjen.

Olaf Anton Marken og Magnar Solbakk, som har gått marsjen mange ganger tidligere, tok til slutt på seg ansvaret for å få gjennomført årets utgave, med god hjelp fra TTS.

Lørdag gikk 104 påmeldte deltakere over fjellet for å minnes innsatsen til Kaptein Sjøberg og hans mannskap under krigen.

Over forventning

- På så kort annonsering var dette over all forventning, forteller Marken etter at den 35. Sjøbergmarsj i rekken var blitt avholdt.

- Mange av dem som bruker å gå så at det mest sannsynlig ikke skulle bli, og var opptatt med ferie, jobb og andre planer. Allikevel ble vi over 100 påmeldte, på grunn av at vi laget det som arrangement på Facebook, sier Marken, og forteller at det var 55 stykker som gikk marsjen for første gang.

- Det kan bli stort neste år, der man kan gå ut og annonsere det tidligere på Facebook, forteller han.

Marken og Solbakk tok på seg å arrangere årets marsj, men sender stafettpinnen videre til NROF Sør-Helgeland.

- Nå har vi og TTS sørget for at de har fått en startpott som følge av billetter og deltakeravgift, sier han.

Bilder fra årets Sjøbergmarsj som ble avholdt denne helgen. Foto: Olaf Anton Marken

Fin turopplevelse

Årets marsj gikk fra Eitrådalen i Vefsn til Austerfjorden i Vevelstad.

Deltakerne startet på morgenen, og endte opp innerst i Vistenfjorden om ettermiddagen, der de ble skysset inn til Bønå gård for videre transport hjem igjen.

Marken sier turen i seg selv var en god opplevelse.

- Det var de mest gunstige forhold. Det var kanskje litt kaldt på toppen for de mest lettkledde, men det var veldig fint og behagelig når vi kom ned. Mange benyttet muligheten til å bade, og mange kjøpte middag på Bønå Gård, sier han.

- Det var og en spesiell tur, da det var veldig lite snø. Man gikk nærmest i et nytt terreng, forteller den erfarne turgjengeren.

Bilder fra årets Sjøbergmarsj som ble avholdt denne helgen. Foto: Olaf Anton Marken

- Jevnt over var det helt fantastisk, sier Marken, og legger til avslutningsvis at han fikk god hjelp fra sønnen og de andre marsjlederne Fredrik Johansen, Roy Horn og Magnar Solbakk.