Det har i lengre tid vært arbeidet med å få til en stålhall der den gamle lufthallen sto nedenfor Brønnøysund videregående skole, og ved siden av Brønnøyhallen.

I forrige ukes kommunestyremøte fikk brønnøypolitikerne presentert siste nytt om prosjektet av BILs Espen Slotvik. BIL rakk ikke å få søknaden til Brønnøy kommune klar før kommunestyremøtet, og nå skal saken behandles i formannskapet onsdag.

29 millioner uten moms

Halltilbud ble innhentet til 24. mai, men idrettslaget er avhengig av positive signaler fra kommunen for å iverksette.

BIL har budsjettert 29,2 millioner kroner eksklusiv merverdiavgift for hallen.

Det fremgikk av presentasjonen hans at man ville søke om syv millioner kroner i kommunal støtte. BIL har selv stilt med egenkapital på 2,5 millioner kroner, privat næringsliv har bidratt med 9,5 millioner kroner og man estimerer ti millioner kroner i tippemidler.

– Vi ber om kommunal støtte sånn at vi har fullfinansiert prosjektet.

Må inn i handlingsplan

Under møtet ble også kulturkonsulent Magnar Solbakk, som også er kommunestyrerepresentant, bedt om å ta på seg sin kulturkonsulent-hatt, og forklare hvordan prosessen videre kunne foregå.

– Ambisjonen er få det frem som en sak til kommende formannskapsmøte, og så til kommunestyret til høsten. Den må inn i handlingsplanen med tanke på spillemidlene, sa han.

– Hallen vil være i køen, i utgangspunktet nederst i køen til kommunestyret bestemmer noe annet, sa han videre.

Når det gjelder årets spillemidler fikk Salhushallen fem millioner kroner og fire millioner i fjor. Det står igjen ni millioner kommende år.

– Sannsynligvis deles det i to, fire-fem millioner neste år, og så fire millioner neste år. Det hadde vært fantastisk om vi fikk alt neste år, men jeg mistenker ikke det, sa Solbakk blant annet.

Innstiller på å bevilge syv millioner

Solbakk har før møtet i planutvalget skrevet rådmannens saksfremlegg i saken. Der innstiller han blant annet på at Brønnøy kommune skal gi investeringsstøtte på syv millioner kroner til BIL for å finansiere den nye fotballhallen, dekket av midler fra ubundne investeringsfond (aksjesalg).

I kommunestyret var signalene fra politikerne stort sett positive etter Espen Slotviks orientering. Du kan lese om debatten og orienteringen her.