Og pris er i kjernen av diskusjonen. Hva en stålhall vil koste er ikke helt klarlagt, men BIL regner med at summen blir nærmere 30 enn 20 millioner kroner.

Det var på BIL fotballs årsmøte tirsdag kveld at Espen Slotvik, leder i BILs hovedlag, orienterte om hva som er siste nytt for ny stålhall.

Ni millioner spons

Den gamle lufthallen blåste som kjent ned mer enn én gang, og til slutt bestemte BIL seg for at stålhall var eneste farbare vei.

– Vi har hatt en runde med våre to lokale banker Helgeland Sparebank og Sparebank 1 Nord-Norge, og TTS, det er de aktørene som var med sist. Vi venter på avgjørelsen i et styremøte hos TTS i kveld, men har et berettiget håp om en betydelig skjerv fra dem. Da snakker vi totalt om ni millioner kroner i private bidrag til prosjektet, der Helgeland Sparebank alene står for fem millioner. De så dette som et større prosjekt, sa Slotvik på møtet.

22 millioner «klart»

Da ser oppgjøret per nå ut som følgende:

  • Ni millioner fra lokalt næringsliv

  • Tre millioner i oppgjør etter lufthallen

  • Ti millioner i tippemidler (Slotviks anslag)

Med andre ord er 22 millioner kroner «klart».

– 30 millioner er høyt anslag

– Da mangler dere åtte millioner kroner, Slotvik?

– Om det blir så dyrt mangler vi åtte, men med 30 millioner som anslag tar vi høyde for at stålprisene kan øke, og at valutasituasjonen kan være ufordelaktig for oss. Det kommer også an på hvilken anbudsprosess vi har. Om vi har flere tilbydere vil det kunne gi en effekt på pris. Dessuten kan vi jo få gode synergieffekter på pris om vi får til å bygge sammen med fylket og kommunen. Et større prosjekt kan få en bedre pris enn to små, svarer BIL-lederen.

Anbud etter påske?

Kunstgressmatta der lufthallen lå ble brukt en god del i sommer. Her setter Miriam Laumann inn 1-0 for BIL mot Gruben i september. Foto: Simon Aldra

Han poengterer at det også er en fordel å gjøre visse arbeider samtidig, sprengning er ett eksempel. At man kan bruke de eksisterende betongfundamentene og viftene («Nord-Europas kraftigste ventilasjonsanlegg» ifølge Slotvik, til latter fra årsmøtet) er tatt med i regnestykket.

Slotvik og BIL mener man er så langt på vei at man kan begynne å tenke på et anbud. Og det er faktisk like rundt hjørnet.

– Vi har et mål om å ha klart et anbud etter påske, og å være i gang i september. Om alt da går etter planen kan hallen være ferdig til jul, sier han.

Vil ha med kommunen, ikke for enhver pris

Og der trykker også skoen, hva angår samarbeid med Brønnøy kommune og Nordland fylkeskommune. Det er som kjent planer om en håndballhall like ved BILs fremtidige stålhall, og helst vil BIL bygge samtidig, og ha en enkel lagerbod mellom viftehusene. Et samarbeid kan videre gi bedre pris på prosjektet. Altså er BIL villige til å vente. Men ikke for enhver pris.

– Tar det for lang tid gjør vi vårt eget prosjekt, og så får de komme etter. Vi håper altså å få den opp til jul med mindre vi ser at det blir store fordeler ved å vente på fylket og kommunen. Men da er tanken bare å vente noen måneder, sier han.