Under formannskapets møte onsdag morgen i Vik orienterte kommunedirektør Arne Johansen i Sømna om koronaarbeidet i kommunen.

På grunn av nye regler for testing har kommunen mottatt cirka 2.000 hurtigtester for utdeling, og vil motta ytterligere 2.700 tester i neste uke.

Fire positive

– Vi har fått inn melding om fire positive hjemmetester siden det åpnet på tirsdag. Det viser at systemet fungerer, sa Johansen.

Han oppfordret folk til å utføre selvtester.

Det deles ut tester på Sømna legekontor. Det er pakker med fem hurtigtester i, og de ligger i yttergangen på legekontoret og kan hentes i åpningstiden, altså mandag-fredag mellom 08.30 og 15.00.

– Personer med nyoppståtte symptomer kan ta 1 pakke. Familier med koronasykdom i huset kan hente ut så mange pakker de trenger for å gjennomføre daglig testing av hustandsmedlemmer. Dersom du har luftveissymptomer og trenger test, la noen andre hente testen for deg, skriver kommuneoverlege Rolv-Jørgen Bredesen.

Det er viktig at testene utføres riktig, og man skal følge veiledningen i pakken.

Disse skal ha

Hurtigtestene er først og fremst beregnet på 2 grupper:

  1. Personer med nyoppståtte luftveissymptomer, som trenger å teste seg for Covid-19

  2. Hustandsmedlemmer til dem som er isolerte pga Covid-19. Hustandsmedlemmer og tilsvarende nærkontakter skal teste seg daglig i 7 dager.