I en pressemelding påpeker kommuneoverlege Rolv-Jørgen Bredesen at smittetrykket i Norge øker og testkapasiteten presses. Det er derfor innført nye nasjonale rutiner for testing av covid-19.

Har noe smitte

– Personer som har fått oppfriskningsdose av vaksinene og tester positivt på selvtest, eller som har fått to doser og deretter vært smittet i løpet av de siste tre månedene, trenger ikke lenger å ta en bekreftende PCR-test. I stedet skal du registrere resultatet på remin.no. Du finner mer informasjon på kommunens hjemmeside, skriver Bredesen, og legger til at det er viktig å registrere eventuell smitte.

– Per i dag er det enkelte positive tester i Sømna, men ingen smitteutbrudd slik vi ser i flere av kommunene rundt oss. Det er lite testing i kommunen sammenlignet med andre kommuner. Derfor kan det være smitte i kommunen som ikke er oppdaget. Helsedirektoratet og Sømna kommune oppfordrer alle som har symptomer om å teste seg, skriver han.

Barn anbefales PCR-testet

Kommunen arbeider med å få tak i tester til hjemmebruk. Det vil komme mer informasjon om dette i løpet av uken.

– Har du behov for en PCR-test, ta kontakt med Sømna legekontor på tlf. 750 15 100 for å avtale. Når det gjelder barn mellom 0–16 år som tester positivt på hurtigtest, anbefales det at disse også tar en bekreftende PCR-test. Alle som tester positivt på selvtest skal i isolasjon i seks døgn og selv informere nærkontakter, skriver Bredesen, som henviser til Helsenorge på nett for mer informasjon.