Det er ingen tvil om at sørhelgelendingene har gått mann av huse for å sikre seg en utgave av ukens Donald Duck & co, med Arild Midthuns Donald-historie som er lagt til Vega. I Brønnøysund møtte folk opp i syvtida for å sikre seg en utgave, mens Bladcentralen uttaler at de er helt utsolgt.

På Vega var det veritabel Donald-feber under lanseringen med tegneren selv mandag.

Utsolgt i Sandnessjøen, holdes av i Steinkjer

BAnett erfarer at det heller ikke mulig å oppdrive ukens Donald-blad noen steder i Sandnessjøen, til tross for at det ble sjekket også på bensinstasjonene.

Utenfor Helgeland er det åpenbart vanskelig å kartlegge salget, men rent anekdotisk erfarer vi også at det på en stor Rema-butikk i Steinkjer i Nord-Trøndelag nå er to blad igjen. Disse skal være holdt av.

Får inn flere

– Vi har bestilt inn 300 blader til, som ventes inn på fredag. Og vi kommer ikke til å sende tilbake blad som ikke selges, slik at det som blir til overs kan selges til tilreisende og turister, sier han.

Coop på Vega melder også at de får inn flere.

– Vi bestilte 50 og de ble solgt på en time. Vi får noen til på fredag, sier daglig leder Lene Horpestad hos Coop til BAnett.

Aldri opplevd noe lignende

Han har aldri opplevd noe lignende.

– Vanligvis tar vi inn 3-4 Donald-blad. Donald på Vega var større enn jeg trodde. Dette er veldig spesielt, sier han.

Butikken var likevel forberedt på stor etterspørsel, og hadde tatt inn 50 blader i anledning den lokale historien. Men han har ikke rukket å sikre seg et blad selv.

– Kundene kommer først. Dessuten skulle skolen og barnehagen ha et eksemplar hver, det ligger også ett som kan leses på Sparstuå, sier han.

Daglig leder Lene Horpestad hos Coop på Vega med Arild Midthun.