Siste: Mandag ettermiddag melder Donald-redaktør Marius Molaug at forlaget har noen flere blader:

- Jeg håper vi klarer å få sendt oppover cirka 200 stykker i morgen, skriver han.

- Det er helt tomt, sier Radi Ait Hfid ved Bladcentralen til BAnett mandag i 15-tiden. Han henviser til Donald-forlaget Egmont, for den den nasjonale bladdistributøren har ingen utgaver igjen av ukens Donald-blad.

- Vi hadde 200 i morges. Spar Vega får noen ekstra, men nå er det tomt, sier Hfid.

Utsolgt

Det var samme resultat på Bunnpris, Mega og Kiwi i Brønnøysund i formiddag: Nyeste utgave av Donald, med historien fra Vega, var utsolgt. På Kiwi forteller de ansatte at det var kunder som kom i syvtiden om morgenen for å sikre seg ett blad.

På Vega er det lansering i dag, og Donald-tegner Arild Midthun er på besøk og skal signere. Men også der er bladet revet ut av hyllene fra Spar og Coop, som hadde bestilt rundt 50 blader hver. Stiftelsen Vegaøyan Verdensarv hadde bestilt 200 blader, og de er delt ut til barnehagebarn og elever på Vega.

Redaktøren sjekker

Marius Molaug, redaktør for Donald Duck & Co, sier følgende når Brønnøysunds Avis spør om han har mulighet til å få sendt flere blader til Sør-Helgeland.

- Det må jeg sjekke om er mulig, men vi vil jo gjerne få det til, sier han - og lover å gi nærmere beskjed.

Daglig leder Rita Johansen i Stiftelsen Vegaøyan Verdensarv bekrefter at bladet har vært populært og hun sier at flere lokale utsalgssteder allerede har bestilt flere blader.

Det var det samme i alle sentrumsbutikkene i Brønnøysund i dag: Donald var utsolgt. Her på Mega gikk siste blad i formiddag. Foto: Matti Riesto