Nordhus skole gjennomførte forrige uke skidag for alle klassetrinn.

Timing ble nøkkelordet denne dagen da alt klaffet med vær– og føreforhold. En herlig dag for både elever og ansatte.

Mellomtrinnselevene tok turen til Gåsheia hvor skigåing, skileik og aking var hovedaktivitet. I tillegg ble det grillet mat og ikke minst sosialt samvær med relasjonsbygging mellom elever, og elever og voksne.

Småtrinnet med elever på 1. – 4. klasse tok turen til uteskoleplassen og nærområdene. Det ble også i denne flokken rikelig fokus på skiferdigheter, aking og samhandling. I tillegg til aktivitetene denne dagen fikk også elevene se spor av røyskatt, oter, elg, rådyr og rev.

Det å være til stede i øyeblikket og få brukt alle våre grunnleggende sanser er viktigere enn noen gang for å ivareta varige verdier. Det handler om livsmestring, fysisk og psykisk god helse. Det sies at det skal et helt lokalsamfunn for å gi ungene en god oppvekst.

Disse ordene oppleves og erfares i rikt monn etter at det gikk en kort og enkel bestilling fra skolen til foreldre om det kunne prepareres ski og akebakke, samt skiløyper. Svaret på bestillingen var som vanlig kort og enkel; «dette fikser vi selvfølgelig».

Enten det er skidag eller andre aktiviteter er det veldig viktig med foreldreengasjement og vi er dypt takknemlig for dette. Elever som er riktig utstyrt, godt forberedt og ser foreldrenes fotavtrykk i skolens drift – ja det er glade elever som har stort læringsutbytte for framtida.

Ståle Brun, rektor