OPPDATERT klokken 18.15:

- Vi har nå fått i gang en midlertidig løsning for vannforsyningen, sier avdelingsingeniør Stehen Høgeli i vann og avløpsavdelingen i Brønnøy kommune.

Det betyr at vannet er tilbake hos nesten alle husstandene.

- 10-15 hus helt i nordenden av Nordhussletta mot Tyvika har fortsatt ikke vann. De må vente til vi har funnet og tettet lekkasjen, sier Høgeli.

Mannskapene starter nå finsøket etter lekkasjen.

- Arbeidet fortsetter utover kvelden og om nødvendig natten, sier Stehen Høgeli.

Nytt brudd på vannledningen

Igjen er det brudd på hovedvannledningen som forsyner Torgøyan. Alarmen gikk klokken 11.07 onsdag. Siden har mannskaper fra teknisk sektor jobbet med å lokalisere lekkasjen.

Nesten samme sted

- Vi mener å ha funnet den nå på Plantefeltet, noen titalls meter fra forrige gang, sier avdelingsingeniør vann og avløp Stephen Høgeli i 15.30-tiden.

Bruddet betyr at de aller fleste husstandene på Torgøyan er uten vann.

- Denne gang gikk det ut SMS-varsel til de som var berørt fra Plantefeltet videre mot Nordhussletta og utover samt ned til Toft. Tyvika og Klubbøya har vann, såvidt vi vet, sier Høgeli.

Midlertidig løsning

Arbeidet med å lokalisere lekkasjen fortsetter. Samtidig jobbes det med en midlertidig løsning.

- Graveutstyret står klart, men vannet har ikke kommet opp ennå. Dermed vet vi ikke helt sikkert hvor bruddet er. Men vi har stengt ut lekkasjen, og skal i første omgang legge en midlertidig løsning forbi bruddet, og forsyne husstandene med vann på den måten, sier Høgeli.

Kulda har skylda

Det er sprengkulda som er årsaken til problemene.

- Det er ekstreme forhold som gjør at tælen står dypt og skaper bevegelse som forårsaker brudd i ledningen. Det er fryktelig kjedelig at slik skjer, men det er lite vi kan gjøre med det. Vi jobber så raskt vi kan med å få vannet tilbake, sier Stephen Høgeli.