Bak stedet står Kristin Maasø og Bjørg Gotaas. Navnet, satt sammen av etternavnene deres, har god tradisjon i Brønnøysund.

Nå har Driftsstyre I i Brønnøy kommune behandlet stedets søknad om serverings- og skjenkebevilling for Goma kafé og pub.

I vedtak 5. juni slår driftsstyret fast at det innvilges serverings- og skjenkebevilling. Stedet får bevilling for alkohol i gruppe 1-3, altså for alt fra øl til brennevin, med skjenketider 09.00-01.00 og utvidelse til 03.00 på natt til lørdag og søndag.

Det er også åpnet for skjenking av alkohol utenfor kafeen/puben på fortauet, i avgrensede uteareal.

I saksfremlegget heter det:

«GOMA har et serverings- og skjenkeareal inne på 60 kvm med 50 gjesteplasser i et åpent og oversiktlig lokale. Uteareal er oppgitt til 35 kvm med 32 gjesteplasser. Dette arealet er på fortau utenfor serveringslokalet samt utenfor nabolokalet som ligger vegg i vegg i sør. Huseier har samtykket i bruk av fortau også utenfor nabolokalet så lenge dette står tomt. Det er sendt anmodning om uttalelse vedr. uteareal til kommunens planavdeling og brann- og redningstjeneste, der det er kommet positiv uttalelse fra plan og utvikling i kommunen. Uteområdet skal klart avgrenses og skilles fra uteareal for øvrig, med inngjerding som avtales med bevillingsmyndighet.»

Bevillingen gjelder fra 5. juni 2018 til eventuelt nytt vedtak er fattet.