På vinduene står det fortsatt Helgeland bakeri, men gråpapiret innenfor gir et signal om at noe skjer i Storgata. Det står det Goma, og det er navnet på kafé/pub-stedet som Kristin Maasø og Bjørg Gotaas nå starter. Navnet, satt sammen av etternavnene deres, har god tradisjon i Brønnøysund.

– Her har man jo hatt både Mato, Fruto og Tojo, påpeker Maasø, som er daglig leder for selskapet.

Var kolleger

Erfaringen har de: Maasø har jobbet på kafé i Oslo i over 20 år og har drevet Nes kafé på Vega, mens Gotaas har fartstid fra Rustikk på Havnesenteret. Siden ble de kolleger på Helgeland bakeris kafé i lokalene de nå leier og fant ut at de jobbet godt sammen.

– I tillegg fikk vi kontakt med kundene og fant ut hva folk i Brønnøy liker og hva de savner. Nå står vi fritt til å lage det, sier Maasø.

Hun har blant annet arbeidet på toneangivende Fru Hagen på Grünerløkka i Oslo og vil gjerne ta med seg litt av stemningen derfra.

– Vi vil satse på god mat, laget fra bunnen av. Mest tradisjonell mat, men også noe nytt og spennende.

Litt Grünerløkka

Først og fremst vil duoen satse på kafédrift med varmlunsj, men det blir også pub på kveldstid torsdager, fredager og lørdager. For tiden foregår oppgraderingen av kjøkkenet og oppussingen av lokalene for fullt. De håper å komme i gang med driften om en måned, med koselig innredning inne og naturligvis også med uteservering. At de etablerer seg like ved siden av Kred, Svang og Lokalmatbutikken bekymrer dem ikke.

– Vi tror det er liv laga for flere steder. Det handler om å skape en kultur for å møtes ute. Folk setter pris på å ha flere muligheter. Så blir det litt Grünerløkka i Storgata, sier Bjørg Gotaas.

– Mange brønnøyværinger har bodd et annet sted og vil ha litt mer av «Det gode liv» her hjemme. Stamkunder fra bakeriet har også sagt de savner et sted, påpeker Kristin Maasø.