Media er vanskelige greier. I hvert fall om vi skal dømme etter mandagens kilder i Brønnøy. Først møtte Brønnøysunds Avis opp til møtet mellom ordførerne på Sør-Helgeland og Vegvesenet om framtidens ferjetilbud. Avisen har vært på disse møtene før, men nå var møtet for anledningen omdøpt til «internt arbeidsmøte» og ifølge arrangørene ikke omfattet av offentlighetsloven.  Prosjektleder Jørn Sørvig sier at det er for at «alle skal kunne snakke fritt». Man undrer seg over hva våre ordførere og fylkets representant har tenkt å si til hverandre som offentligheten ikke har godt av å høre. Er det best å holde pressen på gangen når vyer blir til konkrete forslag som kan bli kritisert?

Holdningen er ikke uvanlig: «Jeg synes det er vanskelig å snakke om dette med avisen til stede», sa en brønnøypolitiker da driftsstyre I mandag (i dag. red. anm.) fikk en orientering i en åpen befaring ved legesenteret i Brønnøysund. Til det er å si at så lenge et åpent møte diskuterer et så viktig og sårt punkt som legesenteret i Brønnøy (hvor det nylig ble åpnet en ny tilsynssak), så har det som sies i høyeste grad offentlig interesse.

Det hører med at pressen skal bruke forstand og Vær varsom-plakaten angående opplysninger som kommer fram i slike diskusjoner. Men lukk ikke døren når de viktigste diskusjonene tas.

Matti Riesto