Mandag møter flere ordførere og lokalpolitikere fra Sør-Helgeland, og Ytre Helgeland Statens vegvesen i et «internt arbeidsmøte» på Thon hotell i Brønnøysund.

Lukkede dører

På møtet skulle ordførerne få en orientering om førsteutkastet til nytt samferdselskart for Nordland, som inneholder flere reduksjoner og nedleggelser i ferje- og hurtibåttilbudet på Sør-Helgeland (se faktaboks).

BAnett fikk ikke anledning til å dekke møtet.

– Møtet med ordførerne er ikke åpent for pressen. Det er for at alle skal kunne snakke fritt, sier Jørn Sørvig, som arbeider i fylkets prosjektgruppe til BAnett.

Han understreker at dette møtet ikke er et offentlig organ.

– Offentlighetsloven har ikke hjemmel for det. Dette er fordi dette ikke er et organ etter offentlighetsloven. Jeg forstår at folk har interesse for det. Derfor har vi sagt at dette var en orientering for ordførerne, sier han.

1. april arrangeres det et møte der allmennheten inviteres for å komme med innspill.

Ukjent

Dette var imidlertid ukjent for minst to av de oppmøtte ordførerne.

– Er det? Det er kanskje litt spesielt, men dette er et samrådsmøte. Jeg har ikke kommentarer utover det nå, sier Vevelstad-ordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen.

Brønnøy-ordfører Johnny Hanssen (Ap) hastet forbi BAnett inn på møtet, men skriver dette i en SMS:

– Det vet jeg ingenting om, jeg er invitert til møtet, og har ikke kjennskap til dette, skriver han.

BAnett skrev tidligere mandag at det var Statens vegvesen som lukket møtet, og at Sørvig representerte dem. Det stemmer ikke. Sørvig, som er ansatt av Statens vegvesen, er innleid av Nordland fylleskommune for å være del av prosjektgruppa for nytt ferje- og hurtigbåtkart for Nordland.

Brønnøy-ordfører Johnny Hanssen haster inn til møtet. Foto: Simon Aldra
Vevelstad-ordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen (t.v.) og Vega-ordfører Andre Møller. Andreassen var ikke kjent med at møtet var lukket. Foto: Simon Aldra