I underkant av 300 turnere var med da det ble arrangert turnstevne i Brønnøysund. Ut fra både utøver og publikums begeistring ble det et meget vellykket stevne.

Defilering

Marianne Dalheim ønsket hjertelig velkommen da stevnet ble åpnet etter en flott defilering fra byen og ut til Salhushallen. Deltakere fra Bodø i nord til Sømna i sør hadde meldt seg på da det ble arrangert turnstevne i Brønnøysund i helgen. Imponerende dans, hopp og bevegelser til musikk og for ikke å nevne alle de grasiøse bevegelser som ble vist. Turnerne fikk bevist at alder er ingen hindring for å være med. Den eldste deltakeren var 80 år og viste både grasiøse og myke bevegelser på lik linje med de litt yngre. Stevnet ble høytidelig åpnet av Marianne Dalheim og Mia Ovesen, sistnevnte fra Nordland turnkrets, før fanene ble senket og nasjonalsangen sunget til stor applaus fra publikum.

- Vi er svært glade for å kunne bruke hallen i dag. Det er det aller første stevnet etter at hallen ble ferdig. Den offisielle åpningen blir senere i høst, men vi fikk lov til å arrangere stevnet nå, og det er vi svært takknemlige for. Vi håper alle får en hyggelig stund sammen med oss og vi ønsker alle hjertelig velkommen, sa Marianne Dalheim da hun åpnet stevnet

Alder ingen hindring

Først ut var arrangørklubben BIL, som åpnet med et morsomt innslag med både smil og heftige bevegelser. Etter deres opptreden gikk det slag i slag med aktører som viste både kroppsbeherskelse og kontroll. En av de som imponerte mest var 80-årige Unn Pettersen som svingte seg til musikk fra musikalen ”Grease”. Dette gjorde hun sammen med sine lagvenninner som bare var få år yngre. En utrolig flott og imponerende forestilling. Medlemmene tilhørte Rana Turn Veteran og turnet sammen med Rognan IL.

- Vi representerer Artic Cirkel Group, og vi har holdt på i 40-50 år. Det er svært sosialt og vi har det kjempemorsomt sammen. Det viktigste er jo at vi holder oss i form og har det gøy. Annet hvert år er vi ute i verden og representerer Norge på turnstevner for veteraner. Det er fantastisk ,og i år skal vi reise til Italia og være med på et stevne der. Stevnet heter ”Golden Age 50+” og det er fantastisk å få lov å delta og representere Norge i utlandet. Vi er totalt 24 som er med, men ikke alle kunne være med i dag. Å turne er med på å holde både hode og kropp i form, og det er en sport jeg anbefaler alle å være med på. Det er ikke så vanskelig som det ser ut til, men man må trene, forteller Elsa Johansen (75), en av turnerne.

Sammen med Elsa Johansen fant vi også eldste deltaker, Unn Pettersen. I en alder av 80 år var hun stevnets eldste deltaker, men det hindret henne overhodet ikke i å være både grasiøs og spretten på gulvet. Til heftig swingmusikk fikk hun vist sine ferdigheter,

- Jeg er 80, men alder er ingen hindring i å delta. Hvorfor skal det være det? Så lenge jeg får holde på så storkoser jeg meg og turn holder både kropp og sjel i form. Dette vil jeg gjøre i mange år til, sier den spreke 80-åringen.

Spretne ungdommer

Etter at de voksne var ferdige med sine oppvisninger var det barnas tur. Her var det litt mer fart på gulvet. Etter timer med trening fikk de vist at de behersket det meste. Det viste både araber, flikkflakk, fremoverrulle, baklengs salto, salto med skru, samt mye mer. Til trampeklapp fra publikum gjennomførte de alt fra halsbrekkende stunt til mer grasiøse bevegelser.

- Turn er kjempeartig. Å få være med og vise for et såpass stort publikum det vi har øvd på gjennomåret, det var stort. Vi er nok inspirert av det vi har sett fra både OL og det vi har sett på internett. Turn er en kjempeflott idrett og vi er helt sikre på at dette vil vi fortsette med. Det er jo et flott alternativ til annen idrett, sier Amalie Skoglund og søstrene Oline og Alma Holmstrøm.

Fornøyd arrangør og publikum

Det hele var over etter nærmere fire timer. Tiden går fort i godt selskap, heter det og dette var et flott selskap. Både publikummere og arrangør var svært fornøyd.

- Jeg har jo en sønn med, og dermed stiller man også opp. Han er en av to gutter som var med i dag. Det var et meget flott arrangement, og jeg er imponert over både nivå og gjennomføring. Jeg vil på det sterkeste oppfordre flere til å være med. Alder er jo ingen hindring, det har vi jo sett i dag, sier Lars Lillefjell, som var både flaggbærer og pappa under arrangementet.

Noe mindre fornøyd var ikke Marianne Dalheim etter endt stevne.

- Jeg er strålende fornøyd. Alt har gått på skinner og dette gjentar vi gjerne. Nivået er jo skyhøyt og det var mange flinke aktører under stevnet. Deltakerne har gitt fine tilbakemeldinger om både stevne, boforhold og arrangementet generelt. Da frister det til gjentakelse, avslutter Marianne Dalheim i arrangementskomiteen.