De har gått og ventet og lengtet etter å få slippe til i hallen lenge. Først skulle den være ferdig til jul, så ble det sagt til påske. Så det er ikke rart at jubelen sto i taket på onsdagens trening.

— Endelig er hallen åpnet, sier Emma Hallaraune Jenssen (11).

Helene Margrethe Johnsen (foran f.v.), Emma Hallaraune Jenssen og alle i Tjalg turn er veldig glad for at Salhushallen er åpnet. Foto: Jøran Horn

Generalprøve til helgens stevne

Treningen fungerte som generalprøve til helgens barnekretsstevne for søndre Nordland på Dønna.

— Vi skal kjøre toetasjes buss dit. Det blir kult, sier Emma.

BA fikk en smakebit da siste finpuss på programmet ble gjort. Det består av salto, flikkflakk samt andre momenter på trampett og den oppblåsbare airtracken, og fellesdans.

Jenny Nilsen Trælnes leverer en luftig strak salto med skru. Nora Aasen (t.v.) og Eva Ekroll sikrer. Foto: Jøran Horn

— Vi har øvd siden jul og generalprøven så veldig bra ut. Erfaringsmessig skjerpes konsentrasjonen enda noen hakk på stevnet. Så vi gleder oss veldig, sier hovedtrener Eva Ekroll.

Fellesdans står også på Tjalg-turnernes stevneprogram. Foto: Jøran Horn

Hun har med seg 49 turnere og assistenttrenerne Kirsti Brox (21), Nora Aasen (17) og Michael Storøy (17). De to sistnevnte er også med som utøvere. Syv foreldre er med som reiseledere.

— Stevnet er for utøvere fra og med tredje klasse, og det er deltakelse etter påmelding. Så alle er ikke med. I tillegg har vi 48 første- og andreklassinger. Totalt er vi 150 turnere, forteller Ekroll.

Tøffe gutter liker turn

Sammen med Michael Storøy (17) er Ruben Lillefjell (11) og Sebastian Enge Hammer (11) de eneste guttene.

Er det bare de tøffeste guttene som tør å være med på turning?

— Jaaaa, svarer jentene i kor.

Jentene digger at Ruben Lillefjell (11, t.v.) og Sebastian Enge Hammer (11) er med på turning, og oppfordrer flere til å begynne. Foto: Jøran Horn

— Flere bør begynne, mener Helene Margrethe Johnsen (10).

Ruben er helt enig.

— Turning er kjempeartig, sier han.

Stor turndag i Salhushallen

Neste lørdag er det både Turnsportens dag og dameturnstevne med 110 tilreisende i Salhushallen.

— Det blir en forsmak inne på Amfi med barneturnerne. Så blir det felles defilering sammen med dameturnerne og Torghatten paradekorps. I Salhushallen har dameturnerne sin oppvisning først og Turnsportens dag-oppvisning med barneturnerne etterpå, forteller Eva Ekroll.