Bandet og gitaristen fra Brønnøysund har sammen komponert adventskonserten «Desemberdryss». Konserten består av et knippe kjente og ukjente, veldig gamle og helt nye låter. 11. november slipper de EPen med samme navn, og en av de nye låtene er «Snømannen», «Snømannen», skrevet av Olav Nygaard med melodi av Bertil Bertelsen.

– Derre va deilig

– På det siste refrenget bør vi ta av, sier Gunnar Pedersen.

– Jeg trodde vi gjorde det, ler Bertil Bertelsen.

De spiller gjennom en gang til.

– Derre synes e va deilig, kommer det kontakt fra Olav Nygaard.

Minnene om snømenn

Låta, som er produsert av Trond Viggo Solås, kan du høre en smakeprøve av over saken.

Symbolikken i navnet «Snømannen» ligger i at Nygaard og Bertelsen som barndomskamerater laget mange snømenn sammen, i voksen alder har deres jevngamle barn gjort det samme. De har mange positive minner og opplevelser knyttet til snømenn, men mange assosierer nå, ifølge dem, den koselige vintertradisjonen med Jo Nesbøs bok ved samme navn. Og der blir det snakk om en helt annen symbolikk.

– Med låta «Snømannen» håper Publiners å kunne rette opp litt av de frynsene som har kommet til syne på snømannens rykte, og kanskje også vekke til live noen positive assosiasjoner hos andre som har varme følelser for denne i og for seg iskalde fyren, heter det seg i omtalen av låta.

Adventskonserter

Publiners og Gunnar Pedersen skal gjennomføre «Desemberdryss» i Brønnøysund, Mosjøen, Sandnessjøen og Namsos i adventstiden. Brønnøysund  og samfunnshuset er først ut, som en tjuvstart på adventen, 26. november.

Siden Publiners helt spiller eget materiale, fant de ut at tiden var inne for å skrive noen desembersanger selv.

  • Du kan lese mer om adventskonserten og hvordan øvingene går i tirsdagsavisa.