Bandet og gitaristen fra Brønnøysund har sammen komponert adventskonserten «Desemberdryss». Konserten består av et knippe kjente og ukjente, veldig gamle og helt nye låter.

Fire byer skal besøkes

Publiners og Gunnar Pedersen skal gjennomføre «Desemberdryss» i Brønnøysund, Mosjøen, Sandnessjøen og Namsos i adventstiden. Brønnøysund  og samfunnshuset er først ut, som en tjuvstart på adventen, 26. november.

- Gunnar er en musiker vi alle har sett opp til siden vi strammet den første stemmeskruen! Jeg gleder meg som en unge, sier Publiners-vokalist Ronny Bertelsen i en pressemelding.

Gunnar Pedersen ser også fram til å turnere med Publiners

- Guttene i Publiners er flinke både til å synge og spille, så jeg mistenker at dette blir bra. Det er meg det står på, humrer han.

Gamle og nye låter

Ronny Bertelsen forklarer at «Desemberdryss» har sin egen historie.

— Som nordlendinger vet vi godt hvordan desember langs kysten kan være. Snøstorm går brått over i nordvest kuling og regn, slaps og holke – en sjelden gang et solgløtt og kanskje litt barfrost. Korte dager, lange netter – samtidig som vi både stresser og koser oss med juleforberedelser, sier Bertelsen.

— Vi vet at sola snart snur – det gir oss følelsen av lys midt i alt det mørke. Vi vil at konserten vår skal formidle variasjonen og kontrastene som finnes langs desemberkysten: Storm og stille, frost og regn, lys og mørke.

Samarbeidspartnerne lover at publikum blant annet kan glede seg til «Nordnorsk Julesalme» og Gunnar Pedersens tolkning av «Barnatro», gamle folketoner og koraler fra land over havet. Man kan også få høre Dan Anderssons «Julvisa från Finnmarken», oversatt til brønnøyværing, og mye nordnorsk musikk. Nyskrevne sanger loves også, skrevet spesielt for denne konserten. I midten av november kommer en EP med nyinnspilte låter. Publiners har også fått en låt fra Bautasteins låtsnekker Rune Brennvik. Den heter «Julenatt», er skrevet for mange år siden og har nå fått ny tekst og drakt av Publiners.