– Dette er først og fremst en veldig trist dag for kompetente og entusiastiske medarbeidere, som virkelig har stått på for bedriften. Jeg er også ubeskrivelig lei meg på vegne av dem som nå taper penger, sier Jarle Strandvahl, som siden februar har fungert som daglig leder i selskapet i en pressemelding.

Bygget Velfjord omsorgssenter

Rana-baserte Bolt contruction eier 60 prosent av aksjene i selskapet, og hadde som ambisjon å ekspandere. Fjoråret endte med et tap på åtte millioner kroner.

– Resultatet kan i all hovedsak knyttes til tre større prosjekter i Nord-Norge, forklarer Strandvahl.

Multi-Bygg AS var entreprenør på Velfjord omsorgsenter, som åpnet i vår.

– Er ett av disse tre større prosjektene Velfjord omsorgsenter?

– Jeg har ingen kommentar til hvilke prosjekter, sier Strandvahl til BAnett.

Rammer Plastsveis

– Er nybygget ferdigstilt, og hvis ikke, rammes prosjektet av konkursen?

– Det er ikke ferdigstilt, vil bli rammet av konkursen, og arbeidet stopper, svarer han.

Etablerer nytt firma

Han forteller at man har brukt fredag på å informere.

– Neste uke bretter vi opp ermene og prøver å komme i gang igjen for å berge arbeidsplasser og kan hjelpe kundene våre, slik at vi får fullført prosjektene vi er involvert i. Vi starter arbeidet med å etablere et nytt firma neste uke, sier han.

– Vil det være aktuelt for morselskapet Bolt Construction å overta noen av prosjektene?

– Det ser jeg ikke som sannsynlig, det vil være naturlig at det nye selskapet vi stifter vil gå i dialog med kundene, sier han.

Han er naturlig nok svært lei seg over konkursen.

– Det er viktig for oss å få frem hvor ubeskrivelig lei oss vi er på vegne av de som taper penger på dette.

Stiftet i 2004

Multi-Bygg ble stiftet 2004, og selskapet har opp gjennom årene vært en stabil bidragsyter til veksten i Ytre Namdal. Odd Wennevik, som har jobbet i bransjen i over 40 år var frem til konkursen faglig leder i Multi-Bygg. Han er nå sentral i arbeidet for en eventuell restart av selskapet. Sammen med Jarle Strandvahl og andre tidligere samarbeidspartnere, ønsker de å legge til rette for ny verdiskaping med en tydelig lokal forankring.

– Nå starter arbeidet med å starte ny virksomhet. Gjennom den økonomiske krisen har vi fått tydelige tilbakemeldinger om at det er behov for et entreprenørselskap av vår størrelse i regionen. Selv om dagen i dag er tung, ser vi at vi fortsatt kan spille en rolle i den formidable utviklingen på Namdalskysten og bidra til å nå vekstambisjonene i regionen, sier Odd Wennevik i pressemeldingen.

Odd Wennevik (til venstre) og Jarle Strandvahl i Multi-Bygg AS. Foto: Pressefoto