Pressemelding:

Sømna Vekst og Plastsveis AS har i dag skrevet langsiktig kontrakt. Sømna Vekst har skrevet 15 års leiekontrakt med AKVAGROUP sitt heleide datterselskap Plastsveis AS, og skal bygge 2.385 kvadratmeter moderne kontor og produksjonslokaler på Berg i Sømna.

De samlede Investeringsrammer er på ca 30 MNOK og kontrakten har en samlet verdi på ca 36 MNOK, sier styreleder Kalle Tysnes i Sømna Vekst As. Selskapet starter arbeidet om få dager, og hovedentreprenør vil være Multibygg. Vi ser fram til at Plastsveis kan flytte inn i nye og moderne lokaler høsten 2017, sier Kalle Tysnes. Vi er imponert over utviklingen og satsingen til Plastsveis, og sammen med konsernet AKVA Group er dette en internasjonal og framtidsrettet aktør innenfor havbruksnæringen som tilfører kompetanse, ressurser og sysselsetting til nærområdet, og det er svært gledelig for oss i Sømna Vekst å kunne legge til rette for slik utvikling, sier Tysnes – og berømmer samtidig samarbeidet med ordfører, rådmann og næringssjef i Sømna kommune gjennom alle år. Det er mange som har arbeidet for å sikre denne utviklingen på Sømna, og Plastsveis sin utbygging gir et godt grunnlag for framvekst av ytterligere servicebedrifter på industriområdet på Berg og i den umiddelbare nærhet, avslutter Tysnes.

Plastsveis vokser og har en flott utvikling, og trenger moderne lokaliteter for å henge med i den videre vekst, sier adm dir i Plastsveis, Sten Roald Lorentzen. Det har tatt tid å få denne kontrakten på plass, men vi er nå klar til å sette i gang. I tilknytning til denne avtalen, gjør vi også investeringer på flere millioner kroner på nytt og moderne produksjonsutstyr som skal inn i nybygget. Plastsveis passerer godt over hundre millioner i omsetning i 2016, og vi har store ordrereserver inn i 2017. Vi har utviklet oss til å bli en kompetansebedrift som prosjekterer, produserer, installerer og vedlikeholder landbaserte anlegg til oppdrettsnæringen, både i inn og utland. Vi har denne høsten tilsatt flere høyt utdannede ingeniører, tekniske tegnere og prosjektledere som bosetter seg i regionen - og vi har også flere heimflyttere til Sømna som starter hos oss, sier Sten Roald Lorentzen.

Vi har underveis i dette arbeidet hatt et godt samarbeid med Sømna Vekst, og vi har også hatt et godt samarbeid med Sømna kommune. Vi ser nå fram til at spaden kommer i jorda, og at vi kan flytte inn i nye og moderne lokaler til neste høst. Dette er en stor investering for Plastsveis, og vi er glade for å kunne komme i gang med storsatsingen i Sømna, sier Sten Roald Lorentzen, som også uttrykker forventninger til at lokale og regionale virksomheter innenfor oppdrettsnæringen, som kan supplere Plastsveis, gjerne lokaliserer seg i industriområdet på Berg. Her blir det plass til flere etter hvert, og jo flere jo bedre, avslutter adm direktør Sten Roald Lorentzen.

BA 05.07.2016 Foto: Faksimile