BAnett har fått tips om at entreprenøren som for tiden jobber med det nye Plastsveis-bygget på Berg har slitt økonomisk. Det er Kolvereid-selskapet Multi-Bygg AS som har dette oppdraget, samme entreprenør har også bygget det nye omsorgssenteret i Velfjord - der kommunen i dag har gjennomført ferdigkontroll.

Måtte inn med kapital

Styreleder Lasse Nilssen, som også er styreleder i morselskapet Bolt Construction, bekrefter at selskapet står i en vanskelig økonomisk situasjon. Han opplyser at det på fredag ble gjennomført styremøte og generalforsamling i Multi-Bygg AS for å finne en løsning på problemene.

– Det ble vedtatt å gå inn med en emisjon for å få tilført kapital til selskapet. Dette gjør at vi i dag kunne betale ut lønn, to dager forsinket, sier Nilssen.

– Vi har en bra ordrereserve, og i det at Bolt nå går inn med penger i selskapet så ligger det en intensjon om at Multi-Bygg skal fortsette arbeidet. Hadde vi ønsket å slå selskapet konkurs, så hadde vi ikke gått inn med penger, sier Nilsen.

Ny daglig leder

Han har forståelse for at kunder og leverandører kan ha blitt engstelige.

– Men vi har ikke lagt skjul på at situasjonen har vært utfordrende overfor våre kunder. Jeg forstår at folk kan være engstelig, og at det kan gå rykter. Men våre kunder er oritnert, og vi skal nå ta tak i alle leverandører for å forklare situasjonen. Vi spiller med åpne kort om dette og jobber med en økonomisk løsning som er såpass på plass allerede at vi selv altså har valgt å gå inn med penger, sier Nilssen.

– Det er alltid tøft å måtte gjøre en slik jobb, men jeg føler det vi har fått til den siste uken i Multi-Bygg har vært helt fantastisk. Videre må vi ta en del grep, det må gjøres strukturelle endringer, men jeg mener vi ligger godt an, sier styrelederen.

Multi-Bygg har også ny daglig leder på gang. Willi Jörg Mentzen sa opp sin stilling i selskapet for å gå tilbake til en jobb han var i permisjon fra i februar. Fra 1. april overtar Jarle Strandval som daglig leder. Strandval kommer fra jobb som disponent hos Coop Kolvereid, og har tidligere jobbet for Multi-Bygg.