Fredag offentliggjorde næringsminister Monica Mæland departementets valg av framtidig utleier for Brønnøysundregistrene. Søren Nielsen AS vil, etter en karensperiode på ti dager, bli tilbudt kontrakt på 30 års utleie av kontorlokaler til Registrene.

Det planlagte nybygget til Søren Nielsen vil ha behov for å bruke arealet på kaia der havnekontoret og skipsekspedisjonen ligger i dag.

Men, som Søren Nielsen AS orienterte kommunestyret i Brønnøy om i fjor høst, selskapet trenger flere tomter på kaia i Brønnøysund for å realisere prosjektet sitt. Mer spesifikt dreier det seg om arealet der blant annet havnekontoret og skipsekspedisjonen i dag ligger. Dette dreier seg om tre ulike tomter, to av disse eies av Brønnøy kommune og én av Brønnøy Havn KF.

Ordfører Johnny Hanssen (Ap) opplyser til BAnett onsdag at det onsdag og antakelig torsdag foregår forhandlinger om disse tomtene mellom Søren Nielsen AS, Brønnøy Havn KF og Brønnøy kommune. Målet skal være å komme fram til en avtale som kan legges fram for styret i Brønnøy Havn torsdag. Ordføreren har imidlertid også onsdag varslet kommunestyrerepresentantene i Brønnøy om et mulig ekstraordinært kommunestyremøte kommende uke med dette som tema.

- Dette skyldes at avtalen det nå forhandles om kan komme til å binde Brønnøy kommune, og da er det mulig at kommunestyret både må orienteres om dette og kanskje også gjøre et vedtak. Derfor, for å være sikker på at kommunen kan gjøre sin del, har jeg varslet om et mulig møte, sier Hanssen til BAnett.

Havnesjef Sølvi Kristoffersen og styreleder Jørn Georg Johansen i Brønnøy Havn KF informerte formannskapet i Brønnøy om saken i november i fjor.

Havna har tidligere uttalt at flytting av ekspedisjonsbygget kan medføre en del problemstillinger. Ordføreren mener det i forhandlingene er viktig både for Brønnøy Havn og kommunen at havnas drift ivaretas.

- Det er selvsagt viktig for havna, men det er også noe kommunen er opptatt av, sier Hanssen.